Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 19:02 [R45] CO wymienić po zakupie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Zakupilem ROVERka, to moje pierwsze spotkanie z ta marka... Chcialbym sie dowiedziec co Waszym zdaniem dobrze jest wymienic na nowe ("tak na wszelki wypadek" i "bo lepiej niz..." lub "bo najczesciej pada...")
Mam zamiar niedlugo wybrac sie z rodzina w dluzsza (jakies 4 tys km) trase i nie chce miec niespodzianek. Jedno to wizyta u mechanika - drugie to specyfika samochodu.
Mam Rover 45 1,4 '03 27.000 mil przebiegu.
Dzieki
alenki
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 22:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 10, 2007 19:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z rozrzadem mozesz poczekac troszke JESLI masz udokumentowane 27000 mil, to powinenes drugie tyle na nim zrobic
Przeciez 27000 mil to prawie nowe auto, wiec mozna wymienic filtry, olej, swiece, plyn hamulcowy, chlodziwo, przejzec klime czy nabita itp..... przeciez to nie FSO zeby wymagal juz powaznych napraw
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 09:46 Re: [R45 1,4 '03] CO wymienic po zakupie
alenki napisał/a:
Zakupilem ROVERka, to moje pierwsze spotkanie z ta marka... Chcialbym sie dowiedziec co Waszym zdaniem dobrze jest wymienic na nowe ("tak na wszelki wypadek" i "bo lepiej niz..." lub "bo najczesciej pada...")
Mam zamiar niedlugo wybrac sie z rodzina w dluzsza (jakies 4 tys km) trase i nie chce miec niespodzianek. Jedno to wizyta u mechanika - drugie to specyfika samochodu.
Mam Rover 45 1,4 '03 27.000 mil przebiegu.
Dzieki
alenki
Pasek rozrządu, napinacz paska, pompa wody, uszczelniacze wałków rozrządu, świece, pasek alternatora i klimatyzacji, pasek pompy wspomagania, filtr paliwa, filtr oleju, filtr powietrza, olej, płyn chłodniczy, płyn hamulcowy, płyn w układzie sprzęgła, płyn w ukł. wspomagania, kontrola tarcz i klocków, kontrola zawieszenia, kontrola układu wydechowego i kierowniczego.
(mogłem o czymś zapomnieć).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum