Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 12:47 [R400] Drobny problem z silnikiem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam
Mam drobny problem, kupilem niedawno rovera 400 1.6 16V DOHC i cos mi nie gra z silnikiem. A mianowicie jak normalnie jade to dzwiek silnika jest ok, a jak go mocno przygazuje (tylko na biegu) to wydaje troche metaliczny dzwiek i na zimnym i na cieplym silniku tak samo.
prosze o pomoc
pozdrawiam Kizur
brt: zapoznaj się proszę z zasadami tworzenia tematów w tym kąciku i popraw temat wiadomosci
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 23, 2010 23:55, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 16, 2007 12:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a wymieniałes już olej?
jesli nie to zrób to czym prdzej i zalej shellem
jesteś pewny że to silnik?, może gdzieś w skrzyni albo w sprzęgle,
a może gdzies Ci coś się poluzowało (blacha na kolektorze wydechowym-dwururce), może katalizator się sypie i barabani
nic mi chyba więcej do glowy nie przychodzi..
OT popraw temat bo będą krzyczeć
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Przepraszam bardzo opisze to w jasniejszy sposob.
Olej wymienilam, wlalem 10W40 i nic no nie zmienilo.
sadze ze to napewno silnik wytaje taki dzwiek, nie skrzynia biegow ani sprzeglo.
jak odpalam silnik to takrze slysze metaliczny dzwiek.
Przepraszam bardzo opisze to w jasniejszy sposob.
Olej wymienilam, wlalem 10W40 i nic no nie zmienilo.
sadze ze to napewno silnik wytaje taki dzwiek, nie skrzynia biegow ani sprzeglo.
jak odpalam silnik to takrze slysze metaliczny dzwiek.
Taki opis nie wystarczy
nagraj silnik na komórkę i wrzuć audio np. na voila.pl
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum