Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 55 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 22:51 [R216 Cabrio '97] Wymiana mieszka przy lewarku zmiany biegów
Witam serdecznie.
Jako że dopieszczam swojego Roverka . Postanowiłem mu wymienić mieszek który to jest trochę postrzępiony i wygląda niezbyt apetycznie psując ładne wnętrze.
Posiadam Rave więc wiem jak mniej więcej dobrać sie do tego .
no 76.25.01 pokazuje mi że muszę zdemontować panel przy lewarku a zarazem zdjąć frontową część przy regulatorach nawiewów i przełącznikach (tam gdzie sie włącza awaryjne)
Wszystko byłoby ok ale jak zdjąć samą gałkę ??
Drugie pytanie to mieszek .....
Auto z założenia ma być dopieszczoną serią . Poszukiwałem mieszków podobnych do mojego ale nie znalazłem
Czy ktoś sie nie orientuje czy taki mieszek nie podejdzie ??
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 23:08 Re: [R216 Cabrio '97] Wymiana mieszka przy lewarku zmiany bi
Masło napisał/a:
Witam serdecznie.
Jako że dopieszczam swojego Roverka . Postanowiłem mu wymienić mieszek który to jest trochę postrzępiony i wygląda niezbyt apetycznie psując ładne wnętrze.
Posiadam Rave więc wiem jak mniej więcej dobrać sie do tego .
no 76.25.01 pokazuje mi że muszę zdemontować panel przy lewarku a zarazem zdjąć frontową część przy regulatorach nawiewów i przełącznikach (tam gdzie sie włącza awaryjne)
Wszystko byłoby ok ale jak zdjąć samą gałkę ??
Drugie pytanie to mieszek .....
Auto z założenia ma być dopieszczoną serią . Poszukiwałem mieszków podobnych do mojego ale nie znalazłem
Czy ktoś sie nie orientuje czy taki mieszek nie podejdzie ??
Zdejmowanie gałki jest jeszcze prostsze, Skiba
NAJPIERW ją odkręcić, potem zdjąć z mieszkiem i konsolą, obejrzeć, jak jest założony mieszek na gałkę, wywracając ga na lewą stronę. Montaż w odwrotnej kolejności
Bez zdjęcia konsoli mieszek można zsunąć z gałki, ale założenie będzie mocno problematyczne, żeby wyglądało OK i nie spadało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum