Wysłany: Sob Cze 02, 2007 11:21 [R75] Problem ze spalaniem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
moj rover jest w automacie w ciagu ostatniego miesiaca jezdze tylko po miescie caly czas na klimie dodam ze staram sie jezdzic ekonomicznie spalanie przyrawia mnie o zawrot glowy 11 litrow /100km dodam ze wymienione sa wszystkie filtry i olej czy to normalne?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lis 20, 2010 01:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 11:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Cze 02, 2007 14:26
No to tym sie nie przejmuj, u mnie jest to samo, było już o tym na forum, PHJOWI pisał że w naszych kompach zawiesza się coś i pokazują oszukane spalanie. Zaobserwuj spalanie rzeczywiste(przy dystrybutorze).
9-11 litrów ?
Ja tez tak chcę
Po postach widze jednak ze to duże spalanie diesla, czy aby na pewno?. Ten samochód jednak ma spora mase i sie zastanawiałem Sam czy nie kupić Roverka CDI ale ta ilosc koni mnie odstraszyła skutecznie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Mar 2003 Posty: 106 Skąd: opolskie
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 08:57
11 litrów?
to poważny wynik.
największe spalanie zanotowałem w granicach 7,5l
a tak na co dzień 6,6l (tyle na kompie i tyle samo przy dystrybutorze)
p.s
dodam, że do wyniku przyczyniają się częste przejazdy przez autostradę na odcinku 70km z prędkością dużo powyżej 130km/h
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
9-11 litrów ?
Ja tez tak chcę
Po postach widze jednak ze to duże spalanie diesla, czy aby na pewno?. Ten samochód jednak ma spora mase i sie zastanawiałem Sam czy nie kupić Roverka CDI ale ta ilosc koni mnie odstraszyła skutecznie
mowisz ze to duza masa ?
jezdze tez mercedesem sprinterem max slinik 2,2 CDI w miescie pali mi maxymalnie 10 litrow zaladowany towarem skrzynia biegow automatyczna
sprinterem na trasie schode do 8.5 a roverem 9.5
to u ciebie musi być coś ewidentnie nie tak. masa tak owszem duża bo ja ostatnio ważyłem i wyszło mi 1575kg i 116KM to wydawac by się mogło mało ale spoko. ja mam spalanie teraz w cyklu mieszanym na poziomie 6,5-7litrów a na trasie schodzę do 5,7. na trasie jeżdżę między 100-130km/h więc wydaje mi się że jest to niezły wynik. tak myślę że może ci nie spala tego paliwa i pluje w wydech.ja u siebie miałem przypadek że się przewody na wtryskach poluzowały i się trochę sączyło, najpierw w obrębie tych plastikowych obudów, potem po bloku a następnie kapało z osłony silnika. miałem ubytek jakieś około litra. może warto sprawdzić czy masz wszędzie sucho.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum