Wysłany: Czw Cze 14, 2007 16:25 [R600] Gdzie jest syrena i centralka od alarmu?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam.
Też mam problem z alarmem ,posiadam 620 z 95r.Tzn zamki centralne zamykają się ok,pomijając że zasięg pilota jest bardzo ograniczony(pilot ma nówki baterie).Tyle że kierunki nie migają ,nie ma żadnego odgłosu syreny.Nieraz jak mam zamknięte auto i najpierw otworze klape to chwile pomigają prawe kierunki i nic pozatym.Gdzie wogóle powinna być umieszczona syrena i centralka? nie mogę nigdzie znaleśc.Mój model posiada też immo ,ale nie wiem jak sprawdzić czy działa.Proszę o podpowiędż gdzie znajdę syrene centralkę itp. związane z alarmem w tym aucie oraz o podpowiedzi związane z usterką.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 17:36, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 16:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Właśnie taki test z immo przeprowadziłem,wychodzi na to że immo nie działa bo auto odpala.Czy w tym przypadku szukać elektryka,czy próbować coś działać?
Centralkę zaraz pójdę poszukać,a gdzie jeszcze może być syrena?
Teoretycznie zawsze jest pod maską ale u mnie nie widze,czyżby jej nie było?
Pozdro.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 18:34
Momencik, co do zasięgu pilota, masz go z jednym przyciskiem i na podczerwień? Bo jeżeli tak, to trzeba po prostu celować nim w sensor nad lusterkiem wewnętrznym i zasięg jest tym samym bardzo ograniczony.
Tak pilot mam z jednym przyciskiem,czyli podczerwień i słabiutki jest
Adam1- Twoja pomoc okazała się celna w 100 % Dzięki bardzo.Styk w tylnej klapie się nieco blokował,głównie chyba przez osłonkę plastikową zamka bo gdzieś blokowała.Także zrobione,immo działa,kierunki i cała reszta również.Przy okazji jeszcze rusze temat drzwi tylnych za kierowcą bo mimo że słychać w nich central to się nie zamykają.Co do alarmu to dodam że syreną u mnie jest klakson,dziwne to ale działa.Jeszcze raz dzięki,jak znajdę tylko sposób na włączenie opcji "pomógł" na forum,to zaraz to zrobie.
Pozdrawiam.
Ps.Mam wrażenie że coś mi lata w przednich moich drzwiach,co to może być ?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Cze 14, 2007 20:32
rolfik napisał/a:
Tak pilot mam z jednym przyciskiem,czyli podczerwień i słabiutki jest
Nie jest słabiutki tylko taki jaki ma być. Jest na podczerwień więc i zasięg krótszy niż w radiowych i musi być nakierowany na sensor. Takie rozwiązanie wcale nie jest złe, bo nikt nie namierzy sygnału a i przypadkowo nie otworzysz sobie autka (ja np. notorycznie otwierałem swoją Favoritkę mając kluczyki w kieszeni i będąc w domu gdy ona stała pod oknem, "inksza inkszość", że po 30 sekundach bez otwarcia drzwi sama się zamykała, no ale jakby ktoś akurat przechodził...).
PS>Ja podchodzę do auta, przykładam pilot do szyby i kieruję go w stronę sensora i nie narzekam. A i ludziska są tym czasem zaciekawieni i mają zdumione minki
Właśnie taki test z immo przeprowadziłem,wychodzi na to że immo nie działa bo auto odpala.Czy w tym przypadku szukać elektryka,czy próbować coś działać?
Możesz po prostu nie mieć immo. Nie wszystkie wersje mają.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Odnośnie tylnych drzwi miałem ten sam problem,centralny chodzil ale sie nie zamykały,u mnie musiałem rozebrać cały zamek i okazało sie że był urwant taki malutki bolec(wielki 4 do 5 milimetrów).Troche "złotej rączki "i da sie maprawić.
Powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum