Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 20:15 [R416] Uszczelka pod głowicą
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
mam problem z uszczelka pod glowica tzn. mam rovera 416 16v od 6 miesiecy i juz wymienialem 2 razy i wlasnie czeka mnie 3 wymiana. mianowicie plyn z ukladu dostaje sie do cylindra .albo ja cos zle robie . bo sam juz nie wiem . glowice za kazda raza planowałem.
brt: Zwracam uwagę na wpisywanie modelu silnika i rocznika w temacie w nawiasach kwadratowych. Wypada przeczytać zasady kącika zanim zacznie się pisać. I wpisz rocznik do profilu.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 28, 2010 21:41, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 20:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie. Moze przyczyna tkwi w innym miejscu?? CZy po wymianie uszczelki jest OK, czy od razu dalej jest źle?? Jeśli nie masz majonezu w zbiorniczku, a tylko płyn Ci się dostaje do cylindra, to moze masz walniętą uszczelkę kolektora ssącego?? To też dość częsta usterka w benzynowych roverkach.
a tylko płyn Ci się dostaje do cylindra, to moze masz walniętą uszczelkę kolektora ssącego??
trafna uwaga
wtedy plyn dostaje sie do pierwszego cylindra
z drugiej strony przy wymianie uszczelki pod glowica powinno sie wymienic tez uszczelki kolektorow
jakim momentem kolega dokreca glowice
zgodnie z procedura umieszczona w serwisowce
o jaka wartosc zostala splanowana glowica
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
po wczorajszej wymianie uszczelki jest prawie ok tylko nie moge go odpowietrzyc. bo stale sie zapowietrza .a co do planowania glowicy to nie wiem z jaka wartoscia bo daje do wyspecjalizowanego szlifierza. a co do uszczelki pod kolektorem ssacym to wydawala sie cala . chodz przyznam sie szczerze ze jej nie wyciagałem .
wymin uszczelkę pod kolektorem ssącym robiłem mnie też mechanicy radzili wymianę uszczelki pod głowicą. zacząłem jednak od kolektora i pomogło pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum