Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, przymierzam sie do pozyczenia tesciowej samochodu na ok 2 tygodnie. Ma ona jednak nieznosna maniere uruchamiania silnika, przejechania 5m i gaszenia silnika - wyjazd z garazu-stop, przejechanie pod brame - stop, wyjechanie za brame- stop itd
Jakie konsekwencje dla mojego biednego silnika moze miec takie uzytkowanie przez 2 tygodnie co dzien (moze nawet kilka razy dziennie) ?
Powiedz jej, że Ty masz turbodiesla serii L i on musi być specjalnie traktowany, tzn. jeżeli się go wyłączy to przed ponownym włączeniem trzeba czekać 5 min., bo inaczej smarowanie będzie nieodpowiednie i się zatrze.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Pomógł: 18 razy Dołączył: 12 Kwi 2007 Posty: 306 Skąd: Radom
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 14:36
Powiedz jej że musi po odpaleniu czekać 2-3 min b inaczej turbo sie zatrze i wybuli za remont 1000zł to jej szybko nawyk przejdzie A o gaszeniu powiedz że i tak mało pali tpo nie musi gasić
_________________ był od 13 Kwietnia Rover 220SD ...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 31 Sty 2006 Posty: 134 Skąd: Góra Kalwaria
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 14:38
wiem, wiem, najlepiej powiedziec cos przestrzegajacego ale...to jest niestety baba (bez urazy dla innych kobiet) - powiesz jej a jutro i tak zapomni bo nawyk to nawyk - jest bezmyslny.
Witam, przymierzam sie do pozyczenia tesciowej samochodu na ok 2 tygodnie
naprawdę masz zamiar pożyczyć swój samochodzik ? ... i to w dodatku teściowej ?
a tak naprawdę to Jej odpalanie i gaszenie silnika nie powinno wpłynąć na samochód ... pod warunkiem, że nie będzie przed garażem przygazówek robiła
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Nie pożyczaj. Dałem żonie roverka na wakacje i już dzwoni i pyta czy na zderzaku była taka ciemna rysa bo nie przypomina sobie aby to ona zrobiła ( a kto jak nie ona). I pewnie katuje go 80km/h, jak wróci to trzeba będzie roverka trochę przegonić aby się odmulił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum