Wysłany: Sro Sie 01, 2007 12:03 [R620] Pisk przy ruszaniu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Mam 620 si z 95 r na lpg. przy ruszaniu czasami pojawia się na 2 sekundy pisk z silnika. Nie mogę wyczuć co to jest. Słychać jakby zacierały się łożyska (może na rolkach napinacza, albo na pompie). Miałem kiedyś Accorda 2.0 i też czasami na zimno tak się działo ale tu jest to uciążliwe?
Czy ktoś miał lub ma podobny problem i mi pomoże?[/b]
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 09, 2011 21:25, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 01, 2007 12:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Sie 01, 2007 12:27 [620Si '95 LPG] Pisk przy ruszaniu
to nie jest pasek bo go luzowałem i napinałem. Dźwięk jest przeraźliwy i trochę podobny do paska. To sie dzieje raz może dwa razy na dzień bez względu na to czy jest wilgotno czy nie. W czasie jazdy nigdy tego nie było tylko przy puszczaniu sprzęgła przy ruszaniu.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 30 Maj 2006 Posty: 118 Skąd: Lublin
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 10:56
Mam chyba tan sam objaw, tzn przy ruszaniu czasami slychac jakby cos obcieralo albo szurało. Pomyslalbym ze to cos ze sprzeglem ale to dochodzi raczej z prawej strony silnika. A pojawilo sie to gdy mechanik montował mi tłumik koncowy i przy okazji troche powyginal caly wydech. Wymienil tez pasek napedzajacy pompe wspomagania. Od tamtej pory jest taki dzwiek. Poza tymi odglosami nic sie nie dzieje ale jest to troche denerwujace.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum