Wysłany: Czw Paź 18, 2007 07:13 ja sie chyba poddaje...
wymieniłam linkę sprzęgła... wymieniłam chłodnicę... wymieniłam ze 20 innych rzeczy.... z chłodnicy nadal wywala płyn...olej znika... z jedynką się siłuję, w ogóle nie chce wchodzić, reszta wchodzi jak z łaski i zgrzyta...nie mam siły i ochoty patrzeć na warsztat. A przede szystkim nie mam już na to kasy. R chyba pójdzie do ogródka...
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 07:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ech... A Mariusz go przeglądał - może jeśli go przejrzy, to przynajmniej będziesz dokładnie wiedziała na czym stoisz...
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Mariusz_418 - ECC Babice.
Myślę, że jeśli on go dokładnie przejrzy, to będziesz wiedziała dokładnie co jeszcze i będziesz mogła podjąć jakąś decyzję.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Pytanie, czy zmieniając nie trafisz znów na jakieś biedne, zapuszczone autko.
Poza tym nie wiem u kogo serwisowałaś autko, ale chyba powinnaś zmienić mechanika, jeśli pół roku temu robiłaś sprzęgło i znów coś jest nie tak, to raczej wskazuje na marnego mechanika, niż problem z autkiem.
jak teraz zmienie to przede wszystkim na dwa.
Mam wrażenie że to jednak nie jest kwestia sprzęgła... choc moge się mylić... to zaczeło się tak dziac jak ta linka miała puścić... linka wymieniona a biegi nadal nie wchodza nie wiem o co chodzi
Może zła regulacja linki?
Albo samo sprzęgło jest już do wymiany?
Myślę, że warto pogadać z Mariuszem - dwóch mechaników regulowało mój ręczny i cały czas za słabo działał.
Mariusz zrobił jakiś Roverkowo/Hondowy myk i teraz działa idealnie.
Kwestia fachowości, chęci zrobienia dobrej roboty oraz znajomości marki i modelu, a to wszystko Mariusz zdecydowanie ma.
Wysłany: Czw Paź 18, 2007 09:51
ja również uważam że Mariusz powinien obejrzeć twoje auto, moim zdaniem że jest świetnym fachowcem
jeśli będzie taka potrzeba mogę z Tobą do niego podjechać.
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Lepiej do mariana dzwonic... on zaglada na forum, ale nie wiem czy ma czas na czytanie wiadomosci itp. Zazwyczaj robi to jego malzonka
Co do trafienia, skorzystaj z pomocy kolezanki IInvit lub jedz ul. Gorczewska w kierunku zachodnim az miniesz tablice Babice Stare i warsztat oznaczony barwami ROVER/MG.
Dalej to juz magia opisu i lepiej zadzwonic do Mariusza.
Juz na pierwszym spocie powinnas to zrobic!
Wtedy Mariusz byl pod duzym wrazniem Twojego auta cyt. "O ku... co on jej zrobil?!"
To oczywiscie reakcja na Twoj jakze oryginalny jak na Rovera kolor
Nie laduj kasy u mechanika, ktorego diagnozy to zgadywanki.
I przestan sie poddawac... no kto jak kto, ale Ty?!
Pozdrawiam,
Ps.
Chcesz na prv numer do Mariusza?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ale lepiej kontaktować się z nim wprost, tak jak proponuje MaReK.
dajcie ten numer... nic mi nie zrobił.. i dobrze sie maskuje ja parkuje na trawniku
wiem że powinnam, ale zwyczajnie nie chce sie wkurzyć i załamać jeszcze bardziej... jak Mariusz go podniesie do góry to powie że do wymiany jest wszystko oprócz tylnej szyby`.
[ Dodano: Czw Paź 18, 2007 11:43 ]
zadzwoniłam ... linka niewysprzęglona ponoć... mam zadzwonić na komórke i naprawić sobie sama a Pan mariusz bedzie mnie instruował... trzymajcie kciuki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum