Wysłany: Wto Paź 23, 2007 22:17 [r 216 Si] Nie pali się kontrolka rezerwy...
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam,
Mam Rover 216 Si 1997rok, mam pewien problem poniewaz nie pali mi sie kontrolka rezerwy nie wiem czemu probowalem wyjezdzic paliwo ale zawsze sie boje ze jak sie skonczy to sie cos z silnikiem stanie nie wiem czy w roverach jest swiecaca kontrolka czy wogole nie ma? aha wyczytalem ze pojemnosc zbiornika to 50 litrów u mnie natomiast miesci sie okolo 35L, dlaczego?? prosze o pomoc
pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: thef: Wto Paź 23, 2007 23:32 ] Proszę zapoznać się z zasadami kącika i poprawić temat.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Pią Lis 19, 2010 23:22, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 22:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
1. zamiast "proszę o pomoc" wpisz model opisywanego auta w nawiasie [ ] --> patrz Zasady kącika i forum
2. kontrolki nie ma, dlatego się nie świeci
3. wskaźnik jest nieprecyzyjny i jeszcze do końca nie wyjeździłeś paliwa i zapewne tankowałeś do pierwszego odbicia. Wyjeżdzij paliwo do dołu czerwonego pola i nalej pod korek, to wejdzie wiecej
4. Poczytaj www.roverki.pl --> Techniczny FAQ
Ja nie wiem, ale ze mnie się śmiali 2 lata temu
Pojechałam sobie nad morze, i się cieszyłam że rezerwa pojemna bo jeszcze nie ma kontrolki Dobrze, że do najbliższej stacji było z górki i opary jeszcze były
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum