Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 21:32 [R420] Kierunkowskazy nie wracają po skręcie
Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam, odkąd kupiłem mojego roverka mam pewien problem, mianowicie przy włączaniu kierunkowskazu i skręcie kierunkowskaz nie odbija na swoje początkowe miejsce, co może być tego problemem i jak to naprawić?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 20, 2011 19:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 21:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na osi kierownicy , pod "zespołem kierunkowskazu" znajduje się plastikowy pierścień z "paluszkiem" , który cofa kierunkowskaz do pozycji "zero" przy ruchu powrotnym kierownicy.
To właśnie ten "paluszek" się starł!
Wystarczy zdjąć kierownicę i zespół przełączników , następnie zdjąć ów pierścień z "paluszkiem" i wymienić go na nowy.
jutro jak wstanie słońce będę kombinował co z tym dokładnie zrobić dziękuje póki co za wskazówki, jutro mam nadzieje rozwiąże ten problem płaską śrubą i odnajde paluszek
koledzy mam ten problem w r75. kierunki nie odbijaja. wyciagnalem manetke wydawalo mi sie ze to ten plasticzek na sprezynce, ale popatrzalem na allegro i sprzedaja identyczne. pod jakim haslem szukac tego pierscienia i w ktorym dokladnie jest on miejscu?
@edit
dodaje zalacznik z zaznaczonym fragmentem o ktorym pisalem wyzej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum