Wysłany: Wto Sie 28, 2007 21:31 [R620] Wymiana oleju w skrzyni biegów.
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Jeśli wiecie napiszcie prosze gdzie dokładnie zlewa sie olej i gdzie sie go wlewa do skrzyni biegów. Jaki olej najlepiej kupić ? Prosze o dokładne zlokalizowanie tego miejsca poniewaz jestem troszke ciemny.
_________________ Chris
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Sty 12, 2011 12:21, w całości zmieniany 4 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 21:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli wiecie napiszcie prosze gdzie dokładnie zlewa sie olej i gdzie sie go wlewa do skrzyni biegów
myślę że najprościej pokazać na obrazku- prawa strona silnika od spodu korek A z podkładką B wlew, korek C z podkładką B spust
olej najlepiej texaco MTF94 a zresztą faku
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 17:29
Właśnie zaglądałem do silnika, trochę ten rysunek nie czytelny ale domyślam sie juz gdzie to może być. Niestety ciężkie dojście w tym autku jest ale jakoś sobie poradzę mam nadzieje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum