Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 17:34
Hmm, najbardziej prozaiczna to padnięte żaróweczki kontrolek. ABS możesz najprościej sprawdzić hamując na śliskiej nawierzchni Wcześniej kontrolki się świeciły?
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 17:53
Nie wiem bo dopiero zamierzam kupic ten samochod i dlatego sie pytam...
ze wszystkich jego mankamentow ten z kontrolkami mnie najbardziej boli.....
Na forum zawsze poryszalo sie temat świecenia kontrolek.... a ja mam problem bo nie swieca... poza tym nie bede wydzieral deski w komisie i sprawdzal czy zarowki sa spalone...
potrzebuje sposob na sprawdzenie tego bez kontrolek... ABS to sprawdze akurat jest żwirowa droga.... a le co z poduszkami na oko wygladaj na nietkniete choc z pod zaslepki pasazera da sie zauwazyc wystajaca uszczelke lub cos podobnego....
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 18:03
cena i tak poszła z 9900zl na 8800 zl + koszty rejestracji (sprowadzony) i do tego jeszcze kilka drobnych usterek.
Wydaje mi sie ze jest jakis haczyk bo R 200 '99 za taka kwote to chyba dosc tanio sprawdzilem co sie dalo ale nadal mam mieszane uczucia brac czy nie....
Wydaje mi sie ze jest jakis haczyk bo R 200 '99 za taka kwote to chyba dosc tanio sprawdzilem co sie dalo ale nadal mam mieszane uczucia brac czy nie....
Jeżeli SRS się nie świeci, to tak jakby poduchy nie było, przynajmniej tak to należy traktować przy sprzedaży/kupnie auta.
ABS sprawdzisz podczas testu drogowego.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 19:24
sprawdzilem poduszki i wyglądają na całe ... tylko moze nie byc połączenia poduszki kierowcy bo tasma jest troche zniszczona.... Jest jakis sposób na sprawdzenie poduszek, czujników itp??
ABS na 100% nie działa podczas testu koła zablokowane .... znalazłem rozłączony czujnik połączyłem i to samo ...
Jak można sprawdzić czy czujniki są sprawne?? ewentualnie co jeszcze moge sprawdzic
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Czw Gru 13, 2007 19:26
w sprawie abs podjedz do fachury co ma komputer boscha kts i odpowie tobie co jest nie tak że zapala się kontrolka ,w sprawie airbag tylko komputer diagnostyczny rovera TESTBOOK
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum