Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam
Od kilku tygodni troche nurtuje mnie jeden problem z moim Roverkiem... manowicie: Jak ruszam energicznie obroty mi szybko skaczą do góry co za tym idzie biegi wkladam jeden za drugim natomiast wskazowka od prędkościomierza idzie wolno do góry a nie tak jak dawniej...
co to moze byc??
drugie pytanie: Jakie jest sprzęgło w tym modelu R400 1.6 16V 1999r hydrauliczne czy na lince?
POMOŻCIE Proszę;)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 03, 2011 00:23, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 16:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No nie czuje bo sie na tym nie znam...
na pewno spalone sprzeglo? nie przypominam sobie ostatnio zeby cos takiego sie stalo... samo przeciez nie mialo prawa:D:D
na pewno spalone sprzeglo? nie przypominam sobie ostatnio zeby cos takiego sie stalo... samo przeciez nie mialo prawa:D:D
Prawdopodobnie masz hydrauliczne, bo są dostępne w sprzedaży pompy sprzęgła Sprzęgło masz po porostu zużyte i jest tarcza do wymiany (lub regeneracji - nabicia nowymi okładzinami). Jaki przebieg ma autko ?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 17:36
Proszę poprawić temat zgodnie z zasadami tego kącika.
Słuchaj Skiby, dobrze mówi, najpewniej ślizga Ci się sprzęgło. Podaj jakieś wartości do porównania: prędkość przy powiedzmy 3k obr/min na poszczególnych biegach, to porównamy z innymi użytkownikami. Tylko w temaciku musi być to co trzeba .
OK postaram sie w niedlugim czasie napisać te predkości, autko ma 150 000
co mam poprawic dokładniej? jestem nowy...?
ile moze kosztować sprzęgło? nowe/uzywka(chodz nie wiem czy oplaca sie kupywac uzywkę...)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Pawson Czw Lut 07, 2008 17:54, w całości zmieniany 2 razy
Temat wątku zgodnie z zasadami. Nie widzisz różnicy pomiędzy tematem Twojego zapytania, a innymi ? .. użyj przycisku Edytuj w pierwszej Twojej wiadomości
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
Pawson jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
... a wystarczyło przeczytać TO
i od razu Cię przestrzegam: więcej upomnień nie będzie
--------------------------------------------------
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Niestety jak nie odkręcisz przedniego zderzaka to nie wyjmiesz reflektorów ponieważ są one przykręcone od dołu jedną śrubą do której ciężko sie dostać a wręcz jest to nie możliwe bez ściągania zderzaka.
A co do sprzęgła to ja w swojej R400 zmieniałem sprzęgło przy 160 000km czyli w twoim wypadku to jak najbardziej zalecane. Koszt sprzęgła (kompletnego) firmy LUK to jakieś ok. 370 zl + wymiana.
Pozdrawiam
_________________ R.I.P Historia Rovera zakończona i nigdy więcej nie chcę jej powtarzać.
RoVeR 416 Si '96
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum