Wysłany: Wto Lut 19, 2008 00:01 [wszystkie] Jak dbać o auto? co można poprawic?
Na poczatku chcialem przywitac wszystkich, jako ze to jest moj 1 post.
Witam!
Rover 400, 1.4.
Kierownica po prawej stronie.
Mam go od listopada 2007, byl serwisowany i zadnych problemow z nim z tego co wiem nie bylo, a ja sam zadnych wiekszych nie mialem. Zmienilem tylko kable zaplonowe bo jeden ze starych mial przebicie i zostal poprawiony przewod do rozrusznika, bo nastapila korozja i nie laczyl.
Poza tym jestem zadowolony i wszystko jest ok. Jako ze nie zamierzam go zmieniac, chcialbym o niego zadbac.. a o samochodow nie wiele wiem. Jest to w ogole moj 2 samochod w zyciu, prosze podpowiedzcie mi, co moge zrobic zeby po prostu zadbac o niego...?
Wiem, ze sprawdzac wszystkie plyny, wszystkie czyli, plyn od chlodnicy, wspomagania kierownicy, hamulcowy, olej.
A co jesli chodzi o jakies mechniczne rzeczy? Wymienic cos pod maska? czy moze w ukladzie wydechowym czy w zawieszeniu itd itd itp.
Pozdrawiam, Tomek - ChorY
Ostatnio zmieniony przez thef Wto Lut 19, 2008 15:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 00:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ChorY, zadbaj o stan układu zapłonowego (terminowa wymiana: świece, kopułka, palec, przewody WN), układu hamulcowego (stan zużycia: klocki, tarcze, stan zacisków), układu kierowniczego (stan zużycia: końcówki drążków, drążki), układu wydechowego (stan tłumików, łącznika elastycznego, katalizatora, sondy lambda), wymieniaj terminowo paski (klimatyzacji, pompy wspomagania, rozrządu wraz z innymi elementami rozrządu). To tak na dobry początek...
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Dzieki za uwagi i porady. FAQ techniczny przerobilem. Tak ogolnie mi chodzilo.. bo generalnie tu gdzie jestem czyli UK to ciezko o mechnika, nie znam w sumie zadnego takiego ktoremu bym zaufal.. a niestety jak sie czlowiek nie zna to wszedzie mozna sie naciac...
michone napisał/a:
jak sie jezdzi na codzien po Polsce z kierownica nie po tej sronie co trzeba ? ?: P
Mieszkam w UK, w danych rejestracyjnych wpisalem moje miasto, jako ze to no moje miasto
Wiec no bede sprawdzal plyny a jak tylko cos zauwazne "dziwnego", "innego" to bede probowal dzialac.. w sensie ze oddam do mechnika
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum