Wysłany: Wto Maj 13, 2008 19:39 [R620] Sprężarka klimatyzacji
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam forumowiczów
Mam problem z hałasującą sprężarką klimatyzacji. Dobiega od niej głośny łomot i nie wiem czy da sie to jakoś zrobić czy lepiej szukać jakąś używkę(o ile ma to sens bo obdzwoniłem większość sprzedawców na Alledrogoo i nikt nie ma). Największym mankamentem jest to, że klima jest dokładana a sprężarka przychodzi na samą górę nad alternator. Macie może jakieś sugestie co do ew. naprawy ?
Przy okazji robienia fotek sprężarce zauważyłem 1 odpięta wtyczkę i stad tez kolejne pytanie (jak to mówią- kto pyta nie błądzi ) wiec od czego to może być ?
Foto3
z góry dziękuję za odp.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 22, 2011 23:48, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 19:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na chwile obecna obdzwonilem z 10 sprzedawców i kilku znajomych zajmujacych sie czesciami uzywany i tak jak mowisz. Nic nie maja. Po rozmowie ze znajomym stwierdzil on ze prawdopodobnie jest w sprezarce peknieta jakas porcelanka ale nie mam pojecia jaki to ma wplyw na sprezarke (poza halasem). Skiba a nie wiesz moze w jakich cenach moze sie kształtowac owa regeneracja sprezarki
pozdrawiam
Ceny regeneracji zależą od tego co jest uszkodzone. Sprężarka jest dość skomplikowanym urządzeniem, niestety bez rozebrania to chyba nikt Ci ceny nie powie.
sęk w tym ze sprężarka chodzi i chłodzi ale halas podczas jej pracy jest o wiele glosniejszy od samego klekotu silnika. Z racji sentymentu do samochodu i samego podejscia wole zeby wszystko jednak bylo zrobione zawczasu nizeli jezdzic i czekac az cos walnie. Poki co znalazlem 1 potencjalnego sprzedawce, ktory ma jakas uzywke za 250pln. Dzisiaj dostane foto to sprawdze czy zgadza sie z nr na mojej i mocowanie
Za 250 pln .. hmm do tego dolicz koszt wymiany + nabicia klimy. Wydaje mi się, że za podobny pieniądz zrobisz regenerację i będziesz miał pewność, że masz zrobione. Z używkami jest tak, że może pojeździć 100km, 1000km albo 10000 km. Nigdy nie wiadomo kiedy padnie
ot najwiekszy problem z uzywkami. Juz sam nawet zaczelem szukac jakiegos speca od klimatyzacji zeby mi to zrobil ale jak narazie nie mam jeszcze na nikogo konkretnych namiarów. Znajomy wroci z pracy i ma mi podac numer do fachowca ktory mu robil sprezarke wiec bede musial dzwonic i sie umawiac.
o dalszych postepach lub tez ich brakiem bede pisac a na chwile obecna dzieki za sugestie
[ Dodano: Sob Maj 17, 2008 21:43 ]
jak narazie i poszukiwania mechanika od klimy ugrzęzły głeboko. Jeden uprzejmy Pan podal mi namiary na kilka serwisob przy okazji informujac ze to z 600 pln bedzie przynajmniej kosztować, wiec sie nieco przestraszylem i znowu do punktu wyjscia wracam szukajac uzywki na allegro moze 2 sprzedawców ma - tak twierdza ale fotki jeszcze zaden nie przysłał.
Znalazlem gdzies na forum link jak samemu wymienić łożysko ale stracha mam zeby grzebać w tym
HELP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum