Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 23:12 [wszystkie] SRS airbag układ przestroga i informacja
będąc w tygodniu na szkoleniu .Miałem poruszony temata airbag. Pragnę przekazać informacje ,ponieważ jest to bardzo ważna informacja. Każdy myśli że system srs gdy kontrolka srs nie zgaśnie (np.w roverku 75 przewody pod siedzeniem) to system jest nie aktywny -bład . System jest aktywny nadal tylko podczas kolizji wyłączony jest uszkodzony obwód np napinacz . Ważne też jest bezpieczne naprawy systemu, gdyż są to naboje wybuchowe. Uczestniczyłem w pokazie detonacji systemu airbag na przykładzie renault megane . Wykładowca wypioł napinacz i zasymulował uderzenie czołowe , system zadziałał bez napinacza. Druga sprawa to kiedy wywalą jaśki decyduje komputer , a w przypadku rovera komputer jest ustawiony w taki sposób ze odpalenie następuje gdy pojazd zostanie trafiony w strefę 30 stopniową(licząć od rantu maski )- dotyczy to przednich poduszke, boczne działają na tej samej zasadzie tylko że liczy się od słupka środkowego. Także grzebiać samemu przy srs, należy na 15 minut wyłączyć zasilanie, oraz postępować z zaleceniem producenta. Wogóle co 10 lat powinno się wymieniać poduszki na nowe ale kto tak robi
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 23:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum