Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 21:45 Zafira- pytanko
może nie te forum, ale tu są tacy ludzie co się znają na wszystkim mianowicie kontrolka od swiec raz mi sie zapali a raz nie, mysle ze powinno caly czas, moze sie ktos orientuje jak to jest>?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 21:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A nie jest to tak, że to, czy 'żarówki' się załączają, uzależnione jest od temp. silnika i/lub powietrza?
ZTCP to nawet w Lublinie II miałem tak, że jak silnik był ciepły, to świece się nie załączały.
jesli temperoatua silnika jest wieksza niz 25 c to kontrolka swiec zarowych sie nie zalancza
wedluk producenta auto przy takiej temperaturze powinlo palic bez koniecznosci podgrzewania swiec jednak gdy silnik ma juz przejechane ponad 200tys.km. pojawiaja sie klopoty podczas uruchamiania
siema
w oplach DTI grzanie siwec zalacza sie przy jakiejs tam granicznej temepraturze, nie pamietam dokaldnie jakiej ale chyba 4 stopnie chyba....poszukaj na forum Vectra Unlimited;)
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Mar 2007 Posty: 127 Skąd: Zbójno
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 18:15
Byłem u mojego mechanika, mam uszkodzony jakiś czujnik powiedział ze sie zrobi, ona nie palila zle tylko sie kontrolka nie zalaczala. Ma przejechane 149tys, przebieg udokumentowny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum