Wysłany: Sro Maj 21, 2008 14:34 [R416] Wymiana płynu
Typ: Si Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
rovera mam od niedawna .mam zamiar wymienić płyn wchłodnicy więc pytanie jak się do tego zabrać - kolejność czynnośći oraz jakiego płynu najlepiej użyć chodzi mi o firmę.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 16, 2011 13:56, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 14:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dobrze opisane ale nie są podane wszystkie punkty odpowietrzania. jest ich z tego co wiem troszke więcej - 3. Na tej stronie są one pokazane na zdjęciach A B C. Może być to do innego modelu, lepiej sprawdz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 27 Skąd: Mysłowice
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 01:11
Oj przepraszam byłem pewien że podałem linka do strony mój błąd. Oto link
http://www.mgfcar.de/bleed/index.htm
Nie twierdze że w instrukcji jest coś źle. Zdjęcia A B C są mniej więcej w połowie strony którą podałem. Być może się myle i jest to do całkiem innego samochodu ale jak dla mnie to jest to silnik serii K. Jeśli się myle to sorki za wprowadzanie ludzi w błąd.
[ Dodano: Czw Maj 22, 2008 02:28 ]
Chyba jednak mój błąd. Pomyliłem MG z MGF. Choć silniki tego samego typu to jednak pewnie troszke się różnią. Szczególnie jesli chodzi o te punkty.
Kamilkkk, strona którą podałeś dotyczy MGF. Tam jest to trochę inaczej niż w R200/400 itd. Po prostu silnik jest z tyłu, a chłodnica tradycyjnie z przodu, i przewody idą dołem, więc odpowietrzenie układu musi być troszkę inksze
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum