Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
Szlag mnie trafia z tym klekoczącym drążkiem, a przy okazji 1. tez coraz gorzej wchodzi.
Temat już się pojawiał wielokrotnie ale nie znalazłem informacji, kto we Wrocku to może zrobić ... Może to wyda się śmieszne, ale byłem w kilku warsztatach i dowiedziałem się, że to skomplikowane, będzie drogie itp. a z opisu na stronie klubowej nie wygląda to tak źle. Możecie mi poradzić jakiś sprawdzony warsztat, oczywiście oprócz Gawina, bo nie wiem czy mu d.pe truć takimi rzeczami (może nie wypada ) Fatimex ma różne opinie.
Czekam na wieści.
Konrad
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 12:44, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 09:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Weź narzędzia, znajdź kanał i najlepiej zrób to sam. Wyjdzie najszybciej i najtaniej. Ja robiłem drążek zmiany biegów pod domem bez kanału, a w warsztacie mi powiedzieli dokładnie to co tobie.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 20:42
chyba trzeba będzie pojechać do byle jakiego kumatego mechanika i pokazać mu ten opis ze strony klubowej i niech robi, nie powinien raczej nic zepsuć
gandziak [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 08:27
Kurcze, myślałem wcześniej o tym i jak widzę na razie to jest jedyne rozsądne rozwiązanie, bo sam się za to na pewno nie wezmę
[ Dodano: Nie Lip 27, 2008 22:21 ] [ Dodano: Nie Lip 27, 2008 19:06 ]
tiruces napisał/a:
chyba trzeba będzie pojechać do byle jakiego kumatego mechanika i pokazać mu ten opis ze strony klubowej i niech robi, nie powinien raczej nic zepsuć
No właśnie tak zrobiłem. Podjechałem, pokazałem wydrukowany opis a on na to: "Takiej prowizorki to ja w swoim zakładzie nie będę robił. Niech Pan kupi w sklepie zestaw naprawczy do skrzyni biegów do Rovera to zrobimy. W sklepie będą wiedzieć o co chodzi."
Kurcze ręce opadają, chciałem dać mu zarobić i lipa... a słyszał ktoś z Was o takim zestawie? Podobno w starszych egzemplarzach Volvo jest ten sam problem i można taki zestaw kupić i wtedy nie ma problemu, aby się sprawą zająć, bo już to robił wiele razy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum