Wysłany: Sob Cze 14, 2008 21:43 [R600] Elektryczne opuszczanie szyb
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Mam pare pytań odnośnie elektrycznego otwierania szyb przednich.
Chyba mam coś "pokombinowane" bo nie zgadza się to z tym co czytam w instrukcji obsługi R600.
Otóż pierwsza rzecz, czy tak ma być, że szyba kierowcy otwiera się po NACIŚNIĘCIU przycisku a szyba pasażera bo UNIESIENIU ?
Druga sprawa, nie wiem czemu, ale czy nacisne przycisk szyby kierowcy do połowy czy do końca szyba nie chce się spuszczać sama tylko zatrzymuje się po puszczeniu przycisku.
I jeszcze jedno, przycisko ON powinien blokować opuszczanie tylnych szyb, jednak ja mam je manualne i blokuje on szybe pasażera. No ale to akurat może tak ma być.
Dodatkowo, szuby powinny się otwierać przy kluczyku w pozycji II, a ja muszę przekręcić na pozycje III.
Ma ktoś pomysł jak to wyleczyć ? Co się mogło stać ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Sty 23, 2011 21:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 21:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Otóż pierwsza rzecz, czy tak ma być, że szyba kierowcy otwiera się po NACIŚNIĘCIU przycisku a szyba pasażera bo UNIESIENIU ?
Nie ... Obie opuszczają sie po wciśnięciu. Podnoszą po uniesieniu.
Cytat:
Druga sprawa, nie wiem czemu, ale czy nacisne przycisk szyby kierowcy do połowy czy do końca szyba nie chce się spuszczać sama tylko zatrzymuje się po puszczeniu przycisku.
Do połowy powinna się zatrzymać, do końca - opuszczać automatycznie.
Cytat:
I jeszcze jedno, przycisko ON powinien blokować opuszczanie tylnych szyb, jednak ja mam je manualne i blokuje on szybe pasażera. No ale to akurat może tak ma być.
Skoro tył masz manualny, to będzie blokował tylko stronę pasażera.
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 21:58
Teraz pytanie co tam było kombinowane i czy warto to "odgrzebywać" co by całkiem nie padło bo teraz zastrzeżeń do pracy nie mam, a jednak mnie to drażni, że nie jest tak jak ma być.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum