Wysłany: Sob Cze 21, 2008 10:46 obniżanie Rovera 620i
witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem i chciałem zasiegnac porady dotyczacej obnizania roverka. chcialem zapytac czy nic sie nie stanie i jak to bedzie sie mialo do jazy wogole jezeli zaloze krotsze sprezyny i ile takie cos moze kosztowac
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 10:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprężyny są firmy Weitec i można je znaleźć na stronie producenta pod modelami Hondy Accord http://www.weitec.pl/pokaz_produkt.php?idprod=1, później trzeba odszukać na stronie niemieckiej Hondy Accord CB3/7, CC1/7, CD7, CE7/8/9, CF1, jak juz znajdziesz numer katalogowy tej sprężyny a jest on mianowicie taki 28250002 i wtedy piszesz prośbę o sprowadzenie ich.
Takim sposobem masz prawie wszystko co jest potrzebne do obniżenia przydało by sie jeszcze załatwić tuleje metalowo gumowe amortyzatora tylnego, znajdują sie one w zwrotnicy i tam do nich jest przykręcany amortyzator można ja znaleźć na stronie tedgumu i będzie także w dziale Honda Accord i to jest ta krótsza jak będzie działać ich strona to podeślę link
Co do sprężyn to można oczywiście zastosować innej firmy np. H&R, a amortyzatory Bilsteina B8 są typowo przystosowane do krótszych sprężyn.
W razie pytań pisz:)
[ Dodano: Sro Cze 25, 2008 00:43 ]
Co do jazdy na tym zawieszeniu, co ja sobie złożyłem, to powiem ci tak ze jest samochód twardszy ale o niebo lepiej sie prowadzi, na zakrętach jest tak jakby go ktoś przykleił na Super Glue. Komfort może i spadł ja nie wiem za bardzo bo ja w swoim przed wymianą miałem bardzo wybite zawieszenie tak wiec nie mam za bardzo do czego porównać. Mi osobiście sie podoba, ale to zależy od gustu:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum