Miło było kolegę poznać i zobaczyć śliczne autko. W dziale POWITANIA byłem już jakiś czas temu, tuż po zakupie. Autko mam 4 miesiące (mała pomyłka o jeden miesiąc nastąpiła
Pozdrawiam serdecznie
Gdzie sie myjecie chlopaki ?
To reczna typu karesher czy szczoty?
Ja to z reguły myję się w domu. Preferuję wannę nie prysznic bo i poleżeć można. Czasem zdarza się jakiś motel / hotel ale to tylko po nocach z kochanką
Oczywiście ręczna MaReCzKu: Karsher przy trasie Toruńskiej jadąc od strony Marek to po prawej zaraz za stacją Neste i Wulkanizacją 24h.
Powiem Ci MaReK , że przetestowałem już setki tego typu stacji i ta jak dla mnie jest Numerem 1.
Przynajmniej jak wciskasz : WODA DEMINERALIZOWANA to faktycznie taka leci a nie zwykła bo na koniec po myciu jak wyschnie to nie zostają szare kropki.
Nie oszukują , miła obsługa i zawsze jest płyn do mycia felg gratis ( bardzo skuteczny )
- Podstawa to sobie tylko dobrą technikę mycia wypracować (skuteczną i tanią)
- Do tego takie mycia samemu to i na zdrowie dla nas i dla naszego autka.
Jeżeli chodzi o myjnie automatyczne to jedynie korzystam z Robowash przy ulicy Wysockiego na Bródnie i uważam , że jest najlepsza z takich myjni.
PS3. Nie dostaję żadnych zniżek za promowanie tych stacji ... choć na reklamie się znam bo to moja praca
Hm... ja myje na elephancie. Kupilem sobie gwizdek, a jak ten sie konczy to mam zetony.
15 zl starcza mi na umycie piana (woda goroca), plukanie woda twarda, plukanie woda zdemineralizowana. Po umyciu nie widac zadnych zaciekow, wiec tez twierdze ze nie oszukuja. Jedyne co mnie wkurza to czas trwania sesji... jest to dosc krotko, szczegolnie na monetach. Zetony i slon o iles tam sekund wydluzaja sesje.
Jesli mialbym robic ranking, to KARCHER wypada najmniej korzystnie cenowo i minutowo.
Najelpsza myjnia z jaka mi sie zdarzylo zetknac, to AQUA na Ursynowie, ale... mam tam daleko
Ja na szczoty nie oddaje auta... nawet te tekstylne nie przemawiaja do mnie.
Niedosc ze mozna stracic lustro lub spoiler to jeszcze nabawic sie jakis mikro rys, ktorych i tak moje auto ma juz wystarczajaco
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Armandoo --->> Mój po deszczu też wyglądał tragicznie. Ale felgi przynajmniej się błyszczą
Dzięki za komplement dotyczący mojego autka
Marek -->> Ja od jakiegoś czasu myję samochód właśnie tam na Bródnie. Za pierwszym razem trzeba było opracować technikę mycia, ustalić pewną szybkość mycia, dzięki czemu można umyć autko dokładnie i w miarę tanio
1. Spryskuję felgi preparatem , który jest dostępny na myjni
2. Całe auto zaczynając od dachu a na kołach kończąc myję mniej więcej tak aby je całe zmoczyć Karcherem ustawionym na Program 1 , czyli wodą z jakimś środkiem czyszczącym ( KOSZT - 5 zł )
3. Biorę w rękę szczotkę z , której leci pachnąca piana i tą pianą szybko wymazuję mniej więcej całe autko a potem już jak przestanie lecieć z niej piana to spokojnie je całe tą szczotą myję. Tak aby rozetrzeć brud na każdym elemencie ( KOSZT - 2 zł )
4. Następnie spłukuję całe auto wodą demineralizowaną ( NIE UŻYWAM DO SPŁUKANIA ZWYKŁEJ WODY BO JEST TO CAŁKOWICIE BEZ SENSU ) zaczynając od góry i posuwając się w dół. Ustawiając Karcher za każdym razem tak , żeby wody z pianą nie wlewać z powrotem w miejsca , które już wcześniej spłukałem ( KOSZT 2 - 4 zł )
Koszt całkowity umycia autka : min . 9 zł - max . 11 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum