Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam Wszystkich Forumowiczów i Błagam POMOCY !
Od kilku miesięcy ubywa mi płynu chłodniczego, muszę średnio co tydzień dolać ok 0,2 litra płynu (piszę że co tydzień a nie co ilość kilometrów świadomie). Ponieważ w tygodniu robię około 400 km i płynu mi ubywa, a w czerwcu pojechaliśmy do Bułgarii 1800 km i praktycznie nie dolewałem płynu przez całą podróż(stan był w normie). Nie mam płynu chłodniczego w oleju, nie mam oleju w płynie, pod korkiem oleju miałem ostatnio 2-3 kropelki płynu chłodniczego, nie widzę żeby mi gdzieś ciekło, nie wiem już co mam z tym robić. Ten płyn pod korkiem oleju był przezroczysty nie wymieszany z olejem (żadna kawa z mlekiem). Proszę o POMOC. Gdzie może mi ten płyn zwiewać (czy na pompie wody, czy może mieć to coś wspólnego z klimą, bo ja już nie wiem gdzie tego szukać. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 18, 2010 18:40, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 10:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 12:07
Mam dokładnie takie same objawy jak kolega wyżej. Zauważyłem jedno, że płyn ucieka tak jakby na krótkich trasach np. po mieście. Dość często jeżdżę do Wrocławia (ok 370km w obie strony) i wtedy płyn utrzymuje swój poziom. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Chętnie wysłucham jakiś porad.
może to uszczelka pod koleptorem dolotowym płacze...
jak się jeździ na krótkich trasach to częściej się schładza i częściej kropelki ulatują, a na dłuższych rzadziej...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 33 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 371 Skąd: Pszczyna
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 18:50
bogus21 napisał/a:
Od kilku miesięcy ubywa mi płynu chłodniczego, muszę średnio co tydzień dolać ok 0,2 litra płynu (piszę że co tydzień a nie co ilość kilometrów świadomie).
Witam
Mialem podobny problem. W moim przypadku płyn wyciekał po dźwigience zaworu nagrzewnicy. Zawór jest na grodzi silnika. Warto sprawdzić. pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum