Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 20:04 [R75] Jak odpalić vebasto bez pilota ?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
witam,
kilka dni temu kupilem R75 CDT od goscia ktory go sprowadzil. w wyposazeniu ma mnostwo bajerow (chyba maksymalna opcja)... ale o vebasto nie bylo mowy. dzis oglądam silnik pod maską i widze modul "VEBASTO heitztherme" czy jakos tak. z tego wnioskuje że jest to ogrzewanie parkingowe ale pojecia nie mam jak to włączyć. Nie mam żadnego pilota ani programatora który w/g instrukcji powinien byc w schowku podłokietnika.
ma ktoś pomysł jak to uruchomić albo sprawdzic ?
z góry dzieki za wszelkie sugestie.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 16:13, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 20:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A mnie się włącza samo nawet wtedu gdy stoi samochód zamknety w garażu.Zauważyłem to jak cos robiłem dłużej w garażu, że co jakiś czas sie załącza i wyłącza.Czy to jest dobry objaw ?..wydaje mi się nie ponieważ nie można używać webasta w zamkniętym pomieszczeniu.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Ostatnio zmieniony przez arczi220 Nie Lis 23, 2008 13:30, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 10:34
artmati napisał/a:
A mnie się włańcza samo nawet wtedu gdy stoi samochód zamknety w garażu.Zauważyłem to jak cos robiłem dłużej w garażu, że co jakiś czas sie załańcza i wyłańcza.Czy to jest dobry objaw ?..wydaje mi się nie ponieważ nie można używać webasta w zamkniętym pomieszczeniu.
Skoro załącza się także na postoju to pewnie masz wersję z pilotem i zaprogramowane jakieś parametry (np. utrzymywanie temp. > kilka stopni). Faktycznie używanie webasto w garażu jest niebezpieczne! Można się "zagazować"!
Właśnie nie mam ani pilota ani sterownika w podłokietniku.To mnie dziwi.
_________________ --------------------------------------------------------------------
Nie zrozumiałeś mojego wcześniejszego posta , w którym użyłem słowa "wyłończyć" - o to mi właśnie chodziło, chciałem zwrócić na to uwagę w delikatny sposób hehehehh.....
Na samym końcu puściłem oczko, to chyba wszystko wyjaśnia
_________________ Najpiękniejszy Rover wszech czasów "R 75" - tym jeździ się z klasą... innymi słowy fura nie z tej ziemi...
Byłeś delikatny... :jezor:
Zabieram się to tego>
http://www.roverki.pl/article.php?sid=448
Mam jedno pytanie związane z tą modyfikacją,mianowicie chodzi mi o punkt 2\Układ steryjący ? myśle o czasowym programatorze który można dostać na alllegro.
Jest to obojetne jaki ma spałniać dwa warunki to wiem.
Może być taki
[ Dodano: Czw Kwi 16, 2009 10:32 ]
Witam
Czy nikt mi nie jest wstanie odpowiedzieć czy ten sterownik będzie dobry do tej przeróbki
[ Dodano: Nie Maj 08, 2011 15:59 ]
pawelresz napisał/a:
Może spróbuj to wyłończyć i będzie po kłopocie
A mnie to się czepiają języka a inni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum