Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam. kilka miesiecy temu kupilem roverka 620sdi. ogolnie super auto tylko ze co miesiac kilka ladnych setek polskich zlotych musze w ladowac w samochod. pisalem o nich w inych postach. to jest moje pierwsze auto. i zastanawiam sie jak dobrze prygotowac auto do niskich temperatur. wymiana plynow wiadomo, zastanawiam sie jak sprawdzic czy swiece zarowe sa oki. moze ktos doswiadczony moglby mi poradzic co zrobic, zeby po mroznej nocy samochod stojacy na parkingu bez problemu odpalil.
pozdrawiam
kamil
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 25, 2011 22:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 19:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najlepiej przykryj go kocykiem a tak wogóle posprawdzaj świece czy wszystkie grzeją pozmieniaj płyny . Świece można sprawdzic nastepująco przynajmniej ja tak robie świece żarowe to nic innego jak grzałka wyciągam przykładam do akumulatora i patrze czy sie nagrzewa proste Ale jest jeszcze jakis 2 sposów z miernikiem ale tego ci nie powiem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
danio667 [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 20:42
Moim zdaniem naładuj Sobie akumulator - to mu nie zaszkodzi. filtr paliwa wymień. ja tam Sobie świece zmieniłem i nie sprawdzałem jak grzeją. w sumie to nie duży wydatek. chyba to by było na tyle...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum