Wysłany: Wto Paź 06, 2009 07:20 [R400 2.0Sdi '98] - wymiana rozrządu - zakup w Anglii
Witam
Jestem nowym użytkownikiem Rovera 400 2.0 diesel. Obecnie będe musiał wymienić rozrząd w moim roverku - brat który mieszka w Londynie zaproponował mi że rozezna ile kompletny rozrząd kosztowałby u nich - kto wie może akurat uda sie coś przyoszczędzić Pytanko - czy orientuje się ktoś może czy taki "angielski" rozrząd będzie pasował do "lewostronnego rovera" - niby na logike powinno to być to samo, ale wiadomo jak to u nich - zawsze coś mają inaczej
A tak przy okazji to jak to w końcu jest z częściami z hondy civic (np. rozrząd) - wczoraj jak dzwoniłem do pewnego sklepu z częściami - pytałem ile rozrząd do hondy civic/rovera bo to to samo z tego co wiem to sprzedawca odpowiedział cytuję "nooooo tylko teoretycznie"
Z góry dzieki za jakies odpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 06, 2009 07:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pytanie czy silnik SDi był montowany w Hondach. Bo np silniki benzynowe z R400 drugiej generacji z hondą nic wspólnego nie mają.
Nigdy nie widziałem Civica VI diesel... najczęściej są 1.4
pytanie czy silnik SDi był montowany w Hondach. Bo np silniki benzynowe z R400 drugiej generacji z hondą nic wspólnego nie mają.
Nigdy nie widziałem Civica VI diesel... najczęściej są 1.4
hmm wygląda faktycznie ze jednak tak ale lepiej sie upewnić. Na allegro różne rzeczy piszą.
Np czujnik temperatury do R416 to według allegro ten sam co od BMW. W sklepie mi powiedziano ze od Jaguara. Na tomateam jest od Jaguara więc - czyżby wszyscy na allegro sie mylili?
Kupiłem ten od jaguara i rzeczywiście był identyczny jak ten zamontowany w aucie.
tak w civicach i accordach były diesle rovera montowane
a ja tylko dodam że dlatego bo Honda nie miała swojego diesla więc wspomogła się jednostką z Rovera
ciekawe czemu na osłonach silnika w Hondach zamiast napisu Rover jest puste miejsce
w sumie to pewnie chodzi o to że głupio by to wyglądało
Właśnie wg wikipedii w Civicach sa same benzynówki.
Na zdjęciach w powyższym linku do Civica zauważyłem też brak napisu Rover tam gdzie powinien być
Czyli wnętrze jest dziełem Rovera a nie Hondy (co w sumie widać, pozostałe hondy są brzydsze ).
Honda nie mogła dać swojego znaczka na dziele Rovera, a też nie chciała pewnie żeby pisało Rover.
I wyszło no-name
Paski firmy gates -więc z tego co czytałem na forum polecane, negatywy tego sprzedającego to osobny temat.
Czy ktoś może ma zdanie na temat tej aukcji? Warto się nią zainteresować czy nie?
komplet wydaje się być ok z opisu aukcji! Te komentarze mogą działać na minus sprzedającego lecz na tyle pozytywów to mogło się coś stracić. W końcu klienci tez wymyślają i mieszają wiem sam po sobie. W natłoku kilkudziesieciu zamówien można sie pomyslic a z tymi telefonami to jest norma zarówno u wzorowych sprzedawców jak i tych z nizszej polki.
Mi supersprzedawca wciskal kit ze nie moze odbierac telefonu bo obsluguje go osobą nieslysząca więc nie odiera telefonu zeby nie bylo nie porozumien!!! No ale kto normalny na telemarketera bierze osobą głuchą?????
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Kto zna w okolicach Śląska warsztat gdzie można w przyzwoitej cenie wymienić rozrząd? W warsztacie CMC - Marek Ciepły za wymianę zaśpiewali mi około 400 zł??
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Sie 2009 Posty: 77 Skąd: Limanowa / Nowy Sącz
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 16:25
za samą robociznę 400 czy z częściami ?
Jak z częściami to bardzo tanio
Jak bez części to chyba ich pogięło .
Ja przy swoim wymieniałem w lecie , i za komplet z allegro zapłaciłem 450 , a zmienił mi go znajomy i wziął 50 zł:). Dokupiłem jeszcze ten tzw. micro pasek (ten od alternatora) i qmpel wymienił go przy okazji.
Ale w okolicznych warsztatach jak pytałem to 150-200 za wymianę
A okolicznych sklepach za komplet części około 650-700 zł.
Ceny które podaję , są na podstawie miasta Limanowa woj. małopolskie
Nie nie - części kupuje we własnym zakresie, a 400 złotych zaśpiewali za samą robocizne. Z tego co czytałem na forum to normalna cena to tak w granicach 250 zł - więc też wydaje mi sie że jest to za dużo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum