Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem roverka. Zatankowalem za 50 zł i wskazówka na wskaźniku ledwo sie ruszyła (tylko tyle co za białe pole. Wiem ze za 50 zł to nie dużo ale w innych autach jak tankuje za tyle samo to wskażnik pokazuje wiecej. Coś nie tak z moim wskażnikiem czy rovery tak mają? Jak jest u was?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 23:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
standard...po kilku taknowaniach rozgryziesz jego życie Ciesz się, że masz rezerwę, bo 200/25 tego wynalazku nie ma, a to dopiero psikus konstruktorów.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 10:38
Wskaźniki poziomu paliwa są bardzo orientacyjne, ja tankując do pełna dopiero pa paru kilometrach i porządnym wstrząsaniu autem mam na wskaźniku max. Po prostu działąją jak chcą
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 12:42
Z tego co sobie wyliczyłem to mój działa w miarę OK, bo:
rezerwa to ok. 8l czyli licząc Pb po 4.40zł to wychodzi 35zł. Tankując za 50zł dolewamy ok. 11l czyli wtedy mamy ok. 20l --> prawie połowa baku (bak ma 55l), więc tak jak pisałem w poprzednim poście wskazówka wędruje prawie na połowę czyli wsio OK
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
eeee tam gadacie glupoty
wskazniki te sa typowe dla hondy, w mojej poprzedniej hondzie tak samo bylo. Jak zatankowalem do pelna to jezdzilem jezdzilem powoli wskazowka opadala, gdy dojechala do polowy wtedy drastycznie szybko opadala w dol w porownaniu do opadania w przedziale od pelna do polowy.
Tak samo jest w Roverze. Ja co prawda mam gazownie, ale jak zatankuje benzyny nieco ponad polowe (ok 3/4 na wskazniku) jezdze jezdze gdzies po miesiacu moze poltory schodzi mi do polowy, gdy mam polowe baku wtedy potrafi zejsc do 1/4 w dwa tygodnie. Jednak wiem, ze i tak mam wystarczajaco benzyny by pompa dzialala prawidlowo
U mnie np gdy mam ok 1/4 baku przy dolaniu 10 l wskazuje nie cala polowe, gdy mam ciut ponad polowe i doleje 10l to wskaznik wedruje wyzej niz jak od 1/4 do ledwo polowy.
RaFaLuS, najlepiej zalej auto do pelna, w zime jezdzi sie z jak najpelniejszym bakiem by wilgoc sie nie zbierala w baku=>woda.
A przynajmniej miej te 3/4 baku
pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Zatankowalem za 50 zł i wskazówka na wskaźniku ledwo sie ruszyła
Może to była już naprawdę "głęboka" rezerwa.
U mnie po kilku pierwszych zapaleniach się kontrolki i zatankowaniu ON za stówkę (ok. 26 L), "biała dzida" wskazuje połowę baku.
Jak to kolega napisał "biała dzida"u mnie raz lata raz sterczy.W 200 ten wskaznik był dokładniejszy jednak.Ostanio sie zdziwiłem,bo mi pokazało,ze mam rezerwe juz,zalałem do pełna i cyk raptem 34 litry weszły,wiec gdzie tu sens gdzie logika?szkoda,ze wskazówki nie są jak w np w skodzie albo pezocie,ze po zatankowaniu wskazówa cyk i jest na gorze,tylko se idzie na wyprawe w góry
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum