Witam!
Nie działa mi wskaznik paliwa, pewnie czujnik jest zepsuty i tu moje pytanie czy mozna go wymienic we wlasnym zakresie i jesli tak to ktoredy jest do niego dostepy, z gory dzieki za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 18:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 18:28
Jak najbardziej można wymienić czujnik samodzielnie. Przed wymianą warto zdjąć wtyk z czujnika i zewrzeć go do masy w celu sprawdzenia czy to napewno czujnik jest uszkodzony (wskazówka ma wychylić się na max).
Dostęp do czujnika jest albo po odkręceniu całego trójnika albo po zdemontowaniu obudowy filtra powietrza (to jest prostsze ).
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 18:41
lukas-g15 napisał/a:
ale wydawalo mi sie ze czujnik bedzie gdzies blizej zbiornika a tu taka niespodzianka
Dobrze Ci sie wydawalo. Koledze darek_wp pomylily sie czujniki albo nie doczytal i podal lokalizacje czujnika temp. plynu chlodniczego. Czujnik paliwa siedzi w zbiorniku .
Kolega jeszcze coś innego spróbuje:
Odkręć wskaźniki i z tyłu za wskaźnikiem paliwa są 2 śruby opisane "+", "-" i bodajże "FU".
Bierzesz woltomierz i jedną końcówkę podłączasz do "-" a drugą do "FU". Jeśli jest napięcie w przedziale 1V do 5V to czujnik działa, (możesz mieć też 0, ale wtedy masz pełny bak).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum