Wysłany: Czw Mar 26, 2009 13:24 [R75] Niestabilny w czasie jazdy
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
KOLEDZY podpowiedzcie co to może byc .na równej drodze jest Ok kołysanie zaczyna się w koleinach lub na nierównej drodze . czy to wina końcówek stabilizatora czy może coś więcej?????????
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 19:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 13:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 16 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 114 Skąd: Lubaczów
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 14:24
A jaki masz rozmiar opon? Z doświadczenia wiem, że szerokie opony na koleinach nie spisują się specjalnie, za to na dobrej drodze auto jest "przyklejone do drogi", a hamowanie wręcz znakomite.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
no właśnie mam 215, ale nie buja góra dół tylko tak jakby pływał tak jak by amortyzatory nie trzymały,a te skolei spawdzałem mają 78-80 % skuteczności tłumienia
Wysłany: Wto Mar 31, 2009 20:07
zaniewka napisał/a:
tak jakby pływał tak jak by amortyzatory nie trzymały
tak, taki jest efekt szerokich opon w koleinach i na nierównościach. Ja mam też tak w Megane II na letnich , jak jeżdżę na węższych zimówkach to jest OK.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum