Wysłany: Czw Sty 29, 2009 16:02 [R620] Problem ze sprzęgłem
Typ: SDi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam. Mam problem ze sprzęgłem...wsiadłem do autka, chce jechac a tu pedał sprzęgła opadł mi do podłogi, sprawdziełem zbiornicze na płyn był pusty uzupełniłem płyn, odpowietrzyłem i było niezle choć czułem ze sprzęgło bierze troszke późnie niz zwykle, ale ok. po przejechaniu ok. 200 km sprawdziłem zbiorniczek i znów jest pusty, ale sprzegło mam nadal, dowiedziałem sie czytając forum że ucieka mi płyn z wysprzęglika prawdopodobnie.....znalazłem wysprzęglik w sklepie, ale jest pare firm które je oferują m.in. DELPHI, JAKOPRTS, LUCAS no i orginalne Rover, ceny są bardzo różne, proszę o rade ktoś kupował taki wysprzęglik, który jest wart polecenia.....?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 21:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 16:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 19:20
A co do wysprzęglików, to jedyny zamiennik o którym słyszałem znajdziesz w www.tomateam.pl
Poza tym bardzo drogi oryginał. O zamiennikach firm, o których piszesz nie słyszałem. Pamiętaj, że wysprzęglik od benzyny nie będzie pasował... Chyba, że 620Ti...
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Witam ja mam pytanko czy żeby wymienić wysprzęglik trzeba wyjmować skrzynie biegów tak ajk to ma miejsce przy wymianie sprzęgła. mam ten sam problem ucieka mi płyn a mechanik powiedziałe że trzeba wymnienić wysprzęglik
Nie wiem czy warto wymieniać cały wysprzęglik. W moim przypadku, gdy ubywało płynu, pomogła reperaturka (wymiana uszczelek). Oryginalne uszczelki są na tomateam za jakieś 50zł chyba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum