Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 20:50 [Freelander] Problem z szyberdachem
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam ! mam problem w moim freelanderze z szyberdachem (elektrycznym), otwiera sie bez problemu, przy zamykaniu na samym końcu zamykania szyberdach a raczej silniczek wydaje odgłosy przeskakującej zębatki, szyber dach się zamyka ale odgłos jest wielce denerwujący, po odkręceniu lampki i dostaniu się do mechanizmu otwierania czyli silniczka itd, stwierdziłem że są tam jak gdyby dwa takie plastikowe pręty biegnące w stronę pasażera no i jeden z nich sobie "dynda", nie wiem czy ten luźny "dinks" jest tego powodem, może ma ktoś jakiś pomysł? heheh a pisałem ostatnio że nic się nie dzieje
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 00:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 20:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
MartinGT [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 05:47
Witam u mnie jest ten sam problem. Zaczęło się od tego że rozebrałem szyber dach do odmalowania. Odgłos tej przeskakującej zębatki to wynik tego że szyber dach się już zamknął a silnik tego nie widzi i dalej ciągnie bo przestawił się wyłącznik krańcowy. Trzeba zdjąć szybę 6 śrubek i potem odkręcić te 2 prowadnice (najlepiej znaczyć mazakiem na lince w którym miejscu dochodziła do tej prowadnicy wyciągnąć linkę i obrócić całym tym mechanizmem tak żeby linka trochę się wydłużyła potem tyle samo obrotów z drugiej strony żeby chodził równo ten wyłącznik krańcowy jest na lince od strony kierowcy chyba z tego co pamiętam. Dużo z tym zabawy jest i można hopla dostać ale lepsze to niż zdejmować podsufitke żeby dostać się do silnika
Witam kolego, mam pytanie czy udalo Ci sie rozwiazać problem z szyberdachem , zgrzyty podczas domykania. Mam ten sam problem i jesli moglbys pomoc bylbym bardzo wdzieczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum