gwint i kształt zakończenia są takie same .... na alusach estetyczniej wyglądają nakretki zamknięte np. chromowane, a na stalówki mogą być zwykłe otwarte ... ale to już zależy od Ciebie. Na chromach od alusow jeżdżę cały rok więc tylko estetyka ma znaczenie
[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 09:56 ]
aaa chyba że masz nieorginalne alusyy, to mozesz wtedy potrzebować stożkowe nakrętki, ale to już zależy od felg
hmm, dziwne. bo ostatnio byłem zmuszony założyć stalowy zapas i dziś jedna z nakrętek mi się odkręciła i spadła a druga poluzowała. Myślałem że powodem tego jest złe dobranie nakrętek. a były dokręcane naprawdę mocno
a jaki jest rozmiar gwintu? 12x1,25, 12x1,5 ... ?
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 18:11
ja po przejrzeniu cen nakretek - zalozylem na ALU nakretki zwykle od stalowek i pasuja idealnie:) estetyka pozostawia moze nieco do zyczenia - ale jak za komplet nakretek mam zaplacic niemal 50% wartosci jaka zaplacilem za komplet felg to srednio mnie sie to usmiecha...pozdrawiam,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum