Wysłany: Czw Cze 18, 2009 07:11 [r416] POMOCY SZARPANIE BO JUZ NIE MAM SIŁY
Witam wszystkich już nawet nie chce mi się szukać przyczyny szarpania wymieniłem świece cewkę kopóółke pompe paliwa filtr paliwa i nic szarpie coraz mocniej zawsze rano po wyłączeniu się ssania jak jadę do pracy po południu moge jeździć ze 100 kg i jest ok nie mam pojęcia co to może być a nie sztuka wymienić wszystkie dobre części aby dowiedzieć się że nadal szarpie POMOCY zna ktos jakiś dobry warsztat diagnostyczny z komputerem w katowicach okolicach chciałbym się wkońcu podpiąć do kompa i zobaczyć co komp pokaże czekam na odpowiedzi.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 07:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja ostatnio wymienilem pol aparatu, swiece, przwoedy, palec, kopulka, cewka i jest gitara. Jednak mi cieknie olej do dwoch korytek z rozpolowienia glowicy wiec postanowilem poki co zostawic to a zalozylem 2 stare swiece i stare przewosdy...i zaczal mi szarpac na 2 biegu! Dzisiaj wracam do nowych przewodow:)
No cóż przewodów nie wymieniałem mam stare takie jak 2 lata temu kupiłem auto ale jestem ciekaw czy przewosy mogą być przyczyną jak raz szarpie a raz nie szarpie rano po południu już nie te auto poprostu nie chce jechac do mojej pracy za to do domu wraca bardzo chętnie .
Mialem swego czasu podobny problem... Szarpało wiec zaczolem wymieniac po kolei :
Swiece , kopulke , filtr paliwa filtr powietrza i nic
W koncu pojechalem do dobrego mechanika. Wsiadl przejechal sie i powiedzial ... Trzeba wymienic przewody do swiec. Kupilem wymienilem i ... przestalo przerywac raz na zawsze...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 17:04
zmień przewody na dobre-ngk,bosch-bo akurat te się w tych autach sprawdzają...
ja jak kupiłem auto zmieniłem przewody świece kopułke i palec-bo wierz mi czy nie ale 9 letnie przewody czy kopułka (palec) nie mają prawa i nie działają jak nowe......
przy okazji proponuję posprawdzać DOKŁADNIE wszystkie przewody podciśnieniowe idące do kolektora ssącego....
p.s.
bardzo ważne jest dokłądne założenie fajek na świece
Ja jeszcze dodam, ze po wczorajszej zmianie na stare przewody troche szarpalo i rano w drodze na uczelnie, pod uczelnia zmienilem przewody na nowe, ktore mialem w bagazniku i od razu jak reka odial!!!!
NGK jest teraz w dobrej cenie 120zl za komplet! Pozdrawiam!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
obiecuję że jak tylko w przyszłym tyg uda mi się kupić przewody ngk to je wymienię i dam znać czy pomogło tylko zależy mi żeby kupić cos podobnego do oryginału czyli musza mieć długie fajni itd nie chcę wstawiać byle jak wyglądającego czegoś no i powiedzcie mi czy jak się kupuje przewody w komplecie firmy ngk to sa to 4 przewody z kopułki do swiec czy jest tam tez ten 5 który idzie od cewki do rozdzielacza?
Tam jest dosc ciasne dojscie wiec troche sie nagimnastykujesz. Polecam również podniesc auto na lewarku (oczywiscie zabezpieczyc auto przed upadkiem) i wejsc pod auto i tam masz nieco lepsze dojscie do cewki, i tam wlasnie, bedziesz mogł porzadnie docisnąć przewod do cewki!!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum