Wysłany: Sro Lip 15, 2009 20:37 [R623] Kontrolka silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Problem polega na ty ze podczas dłuszej jazdy na LPG jakies 3-4 godz zaczyna świecic pomarańczowa kontrolka silnika nie wiem co sie dzieje.
Autko pracuje jednak normalnie.
Prosze o podpowiedz do tego problemu.
Pozdrawiam Ziajn
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 04, 2011 00:18, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 15, 2009 20:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak jak jezdze na benzynie tez świeci ostatni jechałme ponad 500 km najpierw na gazie potem na benzynie i jak sie zapaliła na gazie to świeciła potem mały przystanek i przełączyłem na benzyne miałem jakieś 200-250 km do celu a lampa zapaliła sie juz po jakis 10-15 km i swieci ale auto cały czas pracuje normalnie.
Myślałem ze cos przez klime ale jak wczoraj jezdziłem to nawet nie właczale klimy a i tak zaczeła świecić.
Dodam tylko ze tego objawu nie zauwarzyłem zimą, ale w tedy tez troche mniej podrózuje.
no i fakt ze w chłodniejsze dni lepiej pracuje silnik jest jakiś tali brdzie elastyczny moze to przez filtr mam załorzony stozkowy.
Pozdrawaim ziajn
Temperatura w normie wskazni na połowie
Może wybłyskać.
Instrukcja jest gdzieś w Technicznym FAQ na stronie.
Można też zajrzeć na http://hondaaccord.strefa.pl - tam znajdziesz pełną dokumentację serwisową do Hondy Accord CC7 - część nawet po polsku.
Może to coś pomoże.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum