odświeżam temat ponieważ pojechałem do bosch service na kompa i pokazałem im ta wtyczkę ale oni mówią ze to nie ta i że będą szukać innej czy jest jeszcze jakaś inna wtyczka za konsola środkową albo coś
_________________ Był Rower Wigry III (Składak) , teraz R620 SLI 2.0 , 16V ........
odświeżam temat ponieważ pojechałem do bosch service na kompa i pokazałem im ta wtyczkę ale oni mówią ze to nie ta i że będą szukać innej czy jest jeszcze jakaś inna wtyczka za konsola środkową albo coś
bo ta jest od poduszek a od silnika powinieneś mieć po stronie kierowcy a nie ty szukasz od pasażera
szosownik, dzięki to chodzi o ta żółte złacze za schowkiem do strony kierowcy .. .?
nie nie ta żółta jest jest od poduszek bo w 600 są dwie,jedna od diagnozowania a druga od kasowania błędów
tam gdzie jest żółta szukaj 16 pinowej kostki takiej większej
Nie ma to jak "cenna" rada. Jeżeli nie wiesz, nie wprowadzaj ludzi w błąd.
nie wiem o co ci chodzi?
dobrze że ty taki oświecony "wujku dobra rada"
a gdzie indziej jest pokazane że od poduszek jest ta niebieska
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=29520
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 15:41
Jeżeli się nie mylę to w r600 z silnikami hondy to samo złącze służy również do diagnostyki silnika - z tą różnicą że mruga wówczas lampka CHECK ENGINE - ale mogę się mylić
W R600 z silnikami hondy chyba nie było złącz diagnostycznych 16-pin takich jak choćby w autach z silnikami diesla serii L
-mogę się mylić - ale b.mało jest tu aut z silnikami Pb od hondy i brak doświadczenia - wszyscy se diesle zakupili a to od strony napędu całkowicie inny model w stosunki do Si
W R600 z silnikami hondy chyba nie było złącz diagnostycznych 16-pin takich jak choćby w autach z silnikami diesla serii L
fakt że automatycznie skojarzyłem sobie te gniazdo takie jakie jest w serii L
ale jednak andrzejziom znalazł jakieś szerokie złącze odpowiadające 16 pinowemu
łatwo się w tym pogubić i trochę to posrane
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 191 Skąd: Zamość
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 21:30
Znalazłem w zakątku pod kierownica siwe złącze płaskie szerokie ale ilu pinowe nie wiem było ciemni jutro zobacze dokładnie ale na pewno jakieś złącze tam jest
pokazywałem ta niebieska kostkę macherom z boscha ale mówili ze to nie ta trzeba innej szukać ....
_________________ Był Rower Wigry III (Składak) , teraz R620 SLI 2.0 , 16V ........
Nie ja, tylko techniczne faq z którego dawno temu w potrzebie skorzystałem.
Poza tym mam jeszcze PDF z niemieckego Haynesa, gdzie cała procedura jest dość dobrze opisana.
Marrkus napisał/a:
Jeżeli się nie mylę to w r600 z silnikami hondy to samo złącze służy również do diagnostyki silnika - z tą różnicą że mruga wówczas lampka CHECK ENGINE - ale mogę się mylić
Nie mylisz się.
andrzejziom napisał/a:
pokazywałem ta niebieska kostkę macherom z boscha ale mówili ze to nie ta trzeba innej szukać ....
Bo to nie jest kostka do podłączenia zewnętrznego urządzenia diagnostycznego tylko do odczytu błędów za pomocą mrugnięć kontrolki:
- "check engine" w przypadku błędów silnika.
- "abs" w przypadku błędów systemu abs,
- "srs" w przypadku błędów w systemie srs.
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Ostatnio zmieniony przez marthinez Nie Kwi 12, 2009 06:45, w całości zmieniany 2 razy
Bo to nie jest kostka do podłączenia zewnętrznego urządzenia diagnostycznego
to co 600 nie ma złącza by podłączyć się pod kompa?
Źle się wyraziłem.
Testbook T4 może przez to podłączymy (sam nie wiem i nie chce mi się szukać), ale o podłączeniu KTS-a boscha można zapomnieć.
Jak zainteresowany tematem jest ciekawy to może się pokusić o przeszukanie manuala do accorda '94 pl, który już był tu wiele razy wskazywany. Leży on na jakiejś stronie/forum Hondy (nie pamiętam dokładnie gdzie, ale inni bez problemu wskażą).
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Sie 2007 Posty: 191 Skąd: Zamość
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 22:53
marthinez napisał/a:
Testbook T4 może przez to podłączymy (sam nie wiem i nie chce mi się szukać), ale o podłączeniu KTS-a boscha można zapomnieć.
tzn. ze w tym boschu oni nie maja takiego testbooka aby sie połączyli ?
marthinez napisał/a:
Jak zainteresowany tematem jest ciekawy to może się pokusić o przeszukanie manuala do accorda '94 pl, który już był tu wiele razy wskazywany. Leży on na jakiejś stronie/forum Hondy (nie pamiętam dokładnie gdzie, ale inni bez problemu wskażą).
przeszukałem manula od accorda 94 i pisze tam że ta niebieska wtyczka od str. pasażera to złącze serwisowe ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum