Wysłany: Pon Lis 16, 2009 17:19 [R620] Gdzie znajduje sie złącze diagnostyczne
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1993
siemanko mam sprawe, wie ktos moze gdzie znajduje sie złacze diagnostyczne w Roverku 620 1993r.
Bo z tego co sie orientuje to pod kierownica taka kostka jest ale w modelach od 95-99 lecz nie mam pojecia gdzie ona sie znajduje w moim roczniku.
pozdro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 06, 2011 23:37, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 17:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 18:36
Acha, u Ciebie może nie być w ogóle złącza diagnostycznego, a kody błędów są wybłyskiwane przez diodę na urządzeniu sterującym znajdującym się pod nogami pasażera.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 22:29
rzucający_jabłkiem napisał/a:
niewiem jak benzol ale czy w dezelu tak samo jest ?
Jak masz jakiegoś dezela, to pewnie złączka urwana już dawno . W dieslu złączka jest 16 pinowa (szara) i znajduje się albo za konsolą środkową albo pod plastikiem przy prawej nodze pasażera (tu radziłbym zacząć szukać).
lysy22 napisał/a:
czyli mam rozumiec ze to zlacze to jest niebieska kosta po prawej stronie pasazera za plastikiem?
a jak nie to szukac po nogami.
Nie wiem niestety jakiego jest koloru, coś mi się kojarzy, że niebieska może być też od ABS. Tak sobie myślę, czy skoro masz rocznik 1993, to masz kontrolkę "check engine". Jeśli nie, to raczej na pewno musisz znaleźć diodę na module pod wykładziną pod nogami pasażera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum