Wysłany: Nie Sie 23, 2009 12:00 [R400 1.6 '99] Wycieka płyn z okolic rozrządu
Witam,
Ostatnio zdiagnozowałem wyciek płynu chłodniczego w okolicach rozrządu
Wydaje mi się że będzie to wina pompy, ale nie znam się na tym więc bardzo proszę o cenne porady.
Proszę również o pomoc w dobraniu części, ponieważ nie mam pojęcia co kupić i z jakiej firmy żeby cena nie była bardzo wygórowana a części dobrze się sprawowały
Ostatnio zmieniony przez AndrzejekA8 Nie Sie 23, 2009 13:09, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 12:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 13:32
żaden uszczelniasz wału!!! To pompa wody, leje sie chłodziwo a nie olej! Leć do sklepu z częściami i kup pompe. Obojętnie jaką - czy droższą czy tańszą - można nawet 4max jak trafisz na dobry egzemplarz to pochodzi dłużej niż najdroższy zamiennik.
Dziękuję za cenne rady
Wymienię cały rozrząd, tylko nie wiem czy bardziej opłaci się kupić osobno pasek z napinaczem i do tego pompę czy może taki komplet: http://www.allegro.pl/ite..._zs_tf_mgf.html
Co o tym sądzicie?
Będą do tego potrzebne jeszcze jakieś dodatkowe części (uszczelki itp.)?
[ Dodano: Wto Wrz 01, 2009 22:30 ]
Chciałem się jeszcze dowiedzieć czy przy wymianie tylnych uszczelniaczy wałków rozrządu jest dużo kłopotu i pracy?
Prosiłbym również o namiary do mechanika który zna się na marce Rover ponieważ jak już będę miał wszystkie części, chciałbym podjechać i to wszystko wymienić. W mojej okolicy niestety nie ma nikogo kto znałby się na tych samochodach mechanik nie musi być koniecznie z częstochowy może być dalej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum