Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 17:53 [Freelander ] Benzyna- gaśnie na niskich obrotach
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam
Mam problem jak w temacie. Po przekręceniu silnika silnik odpala po czym systematycznie spadają obroty az w koncu gaśnie żeby nie zgasł należy dotać gazu powiedzmy do poziomu 1500 obrotów. to samo jest gdy stoje na światłach po zdjęciu nogi z pedału gazu obroty spadają i silnik gaśnie.
Czy ktoś z Was spotkał sie wczesniej z takim problemem ?
Moze wiecie co może być tego przyczyną i jak to wyeliminować ?
Nie znam tego auta za dobrze i nie mam za bardzo pojęcia gdzie tkwi powó
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 21:13, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 19, 2009 17:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ależ absolutnie się nie śmieję.
w pokrętny sposób podpowiedziałem tylko byś na początek wyczyścił regulator obrotów biegu jałowego zwany potocznie silniczkiem krokowyml ub krokowcem
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum