Wysłany: Nie Sty 09, 2011 12:47 [Freelander] Opuszcza sie tylna szyba
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.3 Rok produkcji: 1998
Witam , jestem tu nowy . Szukałem na forum , na internecie . Znalazłem podobne tematy ale nie jak mój . A jest tak : opuszcza się szyba tylnych drzwi jak wciśnie się przycisk na konsoli ..ale w druga stronę nie działa , nawet nie słychać brzęczyka . Silniczek działa bo jak podnoszę za pomocą kabli i akumulatora jest ok . Bezpieczniki działają .. Nie wiem gdzie jest przekaźnik .. i nie wiem co dalej robic ... Ludzie pisza cos o programowaniu tej szyby na komputerze. Czy to jest potrzebne ?
Z góry dziekuje i przepraszam jak był taki temat ...prosze o przeniesienie do tematu właściwego ...
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 12:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
niech ktos odegnie ci troche wycieraczke i sproboj wtedy zamknac szybe, jesli to nie pomoze trzymaj przycisk a jak szyba zacznie sie podnoscic niech ktos ja zlapie i pociagnie
Odradzam
Szyba we Freelku jest dość delikatna i krucha.
Kolega Win32 sie o tym niedawno przekonał.
Ja takim podnoszeniem za górę spowodowalem że w ciezarówce Volvo FH12 szyba zrobiła bęęęęęgggggg
Na szczęście to było latem.
Zdejmuj boczek z tylnych dzwi.
Mój opis jak to zrobić masz w FAQ technicznym i jeżeli juz to podnies szybe za prowadnicę do gory. Nigdy nie za szybę.
a był odłączany akumulator? jeśli nie to go odłącz zostaw na chwilkę i podłącz, w tym autku jest tak że jak odłączysz akumulator to po ponownym podłączeniu opuszcza się awaryjnie właśnie tylna szyba, byś mógł wleź do auta, potem podnosisz za pomocą guzika raz góra raz dól (coś ala kalibracja i tyle) sprawdź sobie elektrykę w tylnej klapie czy gdzieś nie moknie, auto z przekładki?
no właśnie odłanczam akumulator , ale sama ona w dół nie idzie , dopiero po naciśnięciu guzika "dół" , a potem do góry nie chce się podnieść . I gdzie tu tkwi problem ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum