Czy u Was też tak beznadziejnie odbija kierownica? U mnie, można by napisać, prawie wcale Sam muszę ją odkręcać Wspomaganie niby jest choć dużo gorsze niż w R600. Czy to przypadłość R45 z kierą czy coś jest nie tak?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 15:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 15:28
Zbieżność wszystkich czterech kół robiłem w piątek, jest idealna, ciśnienie ogumienia odpowiednie, a problem jest odkąd go kupiłem. Po prostu kierownica odbija jakby była niepełnosprawna
Muszę Cię zmartwić. Miałem to samo i nie jest to tani problem. Na 99% masz luzy na przekładni kierowniczej. NIe polecam Ci jeździć autem w takim stanie. Przy wiekszych prędkościach i małej koleinie bardzo łatwo stracić panowanie nad autem.
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 20:04
Heh, luzów nie czuć, kierownica nie "przeskakuje". Jeśli faktycznie jest tak jak piszesz to jak to sprawdzić zanim oddam do mechanika? Od razu napiszę, że na mechanice nie znam się wcale
Wysłany: Pon Paź 05, 2009 21:12
Czy czasami nie była regenerowana przekładnia przez poprzedniego właściciela? Jak tak to może za bardzo skasowali luzy albo za ciasne dorobili tuleje.
Drugą rzeczą mogą być zapieczone łożyska na McPersonie i dlatego nie odbija dobrze.
Coś wiem na ten temat bo oba przypadki przerabiałem. Po regeneracji przekładni też mi nie wracała do pozycji O. Co do łożyska to miałem zapieczone/zatarte z prawej strony i też musiałem kierownice ciągnąc aby wróciła. Po wymianie łożysk wszystko już było OK, a po regeneracji po kilkunastu kilometrach też się dotarło.
I pewnie jest. Wspomaganie w 45-tce jest twade, zaraz ktos napisze ze ma cudownie miekkie, ale porownujac z innymi autkami to kierownica obraca sie ciezej. A z tym powracaniem kierownicy to proponuje porownac z inna 45-tka zanim wymienisz caly ukl.kierowniczy.pozdr.
jeśli jest trochę gorzej niż w R600 to coś jest nie tak.. (z tego co zauważyłem w tych samochodach kierownica chodzi dość podobnie) moze na początek warto wymienić olej, może też warto przeczyścić chłodniczkę (tą rurę U biegnącą przed chłodnicą) tam się troszkę błota potrafi zebrać...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum