Wysłany: Pon Paź 12, 2009 13:43 [rover 45 2002 r. 2.0 TD] przepływomierz i olej do skrzyni
Witam wszystkich forumowiczów! Czy wiecie jaki numer powinien mieć przepływomierz do rovera 45 oraz jakiego oleju do skrzyni biegów powinienem wlać przy wymianie i ile tego oleju? Pozdrawiam i dzięki za pomoc!!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 13:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 15:00 Re: [rover 45 2002 r. 2.0 TD] przepływomierz i olej do skrzy
slawomir.musial napisał/a:
jakiego oleju do skrzyni biegów powinienem wlać przy wymianie i ile tego oleju?
Wszystko jest w instrukcji od auta.
Ja wlasnie jestem po wymianie oleju w skrzyni, na oryginalny i powiem szczerze, ze skrzynia chodzila lzej przed wymiana.
mam problem bo chyba mi siadł przepływomierz gdyż samochód podczas jazdy zachowuje sie normalnie a jak eis zatrzymam to zaczynają mi lekko falować obroty . A oryginalny jest drogi wiec jak by ktoś mógłby mi podpowiedzieć jaki by pasował zamiennik to jest Rover 45 2000 r. 2.0 IDT
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 07:46 Re: [rover 45 2002 r. 2.0 TD] przepływomierz i olej do skrzy
marcinZG napisał/a:
slawomir.musial napisał/a:
jakiego oleju do skrzyni biegów powinienem wlać przy wymianie i ile tego oleju?
Wszystko jest w instrukcji od auta.
Ja wlasnie jestem po wymianie oleju w skrzyni, na oryginalny i powiem szczerze, ze skrzynia chodzila lzej przed wymiana.
To dziwne, bo w mojej instrukcji do R45 jest tylko napisane, że pojemność skrzyni na olej to 2L, a nie ma ani krzty o tym jaki to olej Może mamy różne instrukcje?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum