Wysłany: Wto Paź 20, 2009 10:37 Cukrzyca - prośba o poparcie petycji do NFZ
Witam
zwracam się do Wszystkich o pomoc. Przepraszam, że wykorzystuje to forum do takich celów ale jestem przekonany, że robie to dla słusznej sprawy. Liczę, że moderatorzy okażą wyrozumiałość.
Nie bądźcie obojętni i pomóżcie oddając swój głos w petycji
Te insuliny to taka jakby ostatnia deska ratunku kiedy inne powszechnie dostępne insuliny nie są w stanie okiełznać choroby. Szczególnie się to tyczy małych dzieci u których cukrzyca ma najczęściej bardzo gwałtowny przebieg. Niestety jedno opakowanie kosztuje ponad 250 zł kiedy te refundowane to koszt najczęściej kilku do kilkudziesięciu zł. A chory potrzebuje czasem kilka opakowań w miesiącu. Nie dziwi więc fakt rezygnacji wielu osób z zakupu jakby nie patrzeć niezbędnego im lekarstwa.
Dziękuje za przesunięcie tematu i oczywiście za przychylność oraz poparcie. Wiedziałem, że mogę na Was liczyć.
Ta choroba może dotknąć każdego, tak jak mnie, wcześniej uprawiałem sport prawie na poziomie wyczynowym, wydawało mi się, że takie rzeczy mnie nie dotyczą, teraz podaje sobie insulinę ok. 8 razy dziennie, dostęp do nowoczesnych metod leczenia w tym insulin ( leku ratującego życie ) w naszym kraju jest porównywalny do krajów trzeciego świata - nie przesadzam. Ja pracuje, i mogę wysupłać 250 zł za pięć fiolek insuliny ( każda o pojemności 3 ml ) , tylko co mają zrobić rodzice małych dzieci lub osoby starsze, we wszystkich krajach europejskich (nawet Albanii) pacjenci otrzymują te laki za darmo lub za minimalna odpłatnością.
Jeszcze raz dziękuje i proszę o poparcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum