Wysłany: Wto Paź 27, 2009 15:13 [R214 i '97] Bezpiecznik zamka centralnego
Witam,
spalił mi się bezpiecznik, prawdopodobnie zamka centralnego (podpisany 'CDL').
Kiedy staram się włożyć nowy bezpiecznik, każdy kolejny od razu wypala, więc podejrzewam jakieś zwarcie, ale całkowicie się na tym nie znam.
Objawia się to wszystko bardzo dziwnie, wariuje immo. Przy otwartych drzwiach dioda kontrolna immo wogóle nie daje znaku życia, a jeśli staram się wtedy odpalić to słychać tylko dziwne przeskakiwanie silnika. Kiedy zamykam drzwi to dioda zaczyna mrugać, ale nie reaguje na pilota i odcina dopływ paliwa - mogę tym razem odpalić ale zaraz gaśnie.
Nie wiem od czego to zależy, ale kiedy wszedłem do auta po kilku godzinach, zauważyłem, że immo w ogóle się nie załącza i udało mi się odpalić. Przejechałem pod sklep i stamtąd już nie ruszyłem, immo znowu dał o sobie znać
Macie jakiekolwiek pomysły?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 15:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 16:57
bez urazy ale skoro piszesz
shao napisał/a:
całkowicie się na tym nie znam.
to może lepiej podjechać do elektryka samochodowego i jemu zlecić sprawdzenie instalacji bo przyczyn może być kilka a interpretacja objawów nie jest prosta
bezpiecznik który opisałeś zasila m.in złącze diagnostyczne, alarm ECU (w tym centralny zamek)
można zassać Rave i poszukać na schematach
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum