Wysłany: Nie Maj 31, 2009 21:33 [Honda Accord] Pytanie o silnik
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam
mam pytanie ostatnio zauważyłem że silnik głośno chodzi i nie są to żadne stuki czy piszczenia poprosto głośno chodzi silnik jak na diesle tej klasy ,chodzi jak stary diesel jak traktor
jaka może być tego przyczyna i jak to zneutralizować???
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 06, 2011 22:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 21:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Nie Maj 31, 2009 21:39
Był ostatnio zmieniany rozrząd? Może nie ustawiono dobrze kąta wtrysku i jest za wczesny - to objawia się m.in. głośną pracą. Może też dolot (razem z turbo) jest nieszczelny, ale wtedy byłoby czuć, że spadła moc.
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 13:12
no w sumie rozrzad był wymieniany może to od tego
ale mam jeszcze inny objaw mam przedmuch przez odmę wylatuje mi tam olej ale ogólnie silnik chyba dobry bo jak na te dzisiejsze temperatury 4stopnie od razu odpala
i leci olej z czujnika oleju się zastanawiam czy może być tak że tam zasysa lewe powietrze i wtedy wywala górą przez odmę ale to takie moje spostrzeżenie
[ Dodano: Czw Paź 29, 2009 13:12 ]
mam jeszcze jeden objaw
z rury kopci mi na dziwny kolor podobny do siwego czy to też by miało związek z rozrzadem???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum