Wysłany: Sro Lis 18, 2009 21:14 [R75] Zadymiło się z wentylatora
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
witam,czy ktoś może mi pomóc?!Od miesiąca jestem posiadaczem 75ki.Jak narazie bez przygód.Dzisiaj jadąc autostradą trzymałem predkość 140-160 przez ok 100km,gdy na bramce płaciłem za przejazd spod atrapy zadymiło się i zaśmierdziało spalenizną jakby spalił się jakiś układ elektryczny albo ebonit.Od strony lewego koła,ale między atrapą a wentylatorem,nie z komory silnika.Tam czyściutko i sucho.Temperatura w normie, jest płyn chłodzący,olej również,auto się nie grzeje, nie szarpie.Postało z otwartą maską 10 minut.spaleńizna odleciała dym też i pojechałem dalej.czy to coś poważnego?
Czy to może być wina nowego wentylatora?bo był zmieniany.klima nie jest nabita.
proszę o podpowiedz na maila totem4@poczta.onet.pl
dziękuję
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 21:49, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 21:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
totem4, zdejmij wtyczkę z czujnika temperatury (tego z dwoma kabelkami) i wentylator powinien ruszyć .... bedziesz wtedy wiedział czy sie spaliło coś w elektryce wentylatora .... klocki ... niesądze ... raczej stawiam, że po jeździe autostradą silnik był zagrzany mocno i po zatrzymaniu sie na bramkach wentylator się włączył i coś w nim siadło .... nie bagatelizowałbym tej usterki w przypadku silników serii K ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum