Wysłany: Sro Lis 18, 2009 09:42 [R75] Trzęsie silnikiem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, tak jak w temacie trzęsie silnikiem i "głucho buczy"na jałowym biegu i podczas jazdy i już nie mam pojęcia gdzie i czego sie doczepić. Filtry i płyny wynienione, na kompie nie pokazało żadnego błędu, już ręce rozkładam . Pisałem kiedyś o dwumasie ale jak ruszam z 2ki to idzie jak po maśle więc wykluczam.
POMOOOCY
_________________ NAWET JAK STOI ZJ....Y - JEST PIĘKNY....
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 05, 2010 21:51, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 09:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w sumie to są trzy poduchy, od dołu, od góry i na skrzyni biegów przykręcona do lewej podłużnicy. Jeśli to nie to, to może ta dwumasa, która wcale nie musi być dobra. Ja też bez problemowo ruszałem z 2-giego biegu a po rozebraniu okazało się że dwumasa już kwalifikuje się do wymiany, chociaż dziwnych odgłosów nie wydaje.
A obroty na biegu jałowym nie są za niskie?
Obroty są wporzo 750-800, coś mi sie wydaje jednak że to coś mechanicznego siada bo spalanie b.dobre, nie kopci, jest zrywny tak jak kiedyś, tylko jak daje 1ke i puszczam sprzęgło to tak coś jakby zaworek czy coś innego tak szybko zaklekotał tak i ustaje po całkowitym puszczeniu sprzęgła, przy gaszeniu nic nie klekocze.
Ostatnio zmieniony przez denirok Sro Lis 18, 2009 10:35, w całości zmieniany 1 raz
No i jest światełko w tunelu pojade do mechaniora i każe mu zjąć paski i odpale........ i będe zadowolony albo nie.
Wysprzęglik nówka a obiawy trzęsienia narastały od ponad 2 miechów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum