Lubie czasem się rozpisywać więc ten tekst na dole to przedmowa, nie trzeba go czytać jak toś nie chce :
Od chwili kiedy kupiłem mój wehikuł cały czas miałem problem z sikaniem płynem na tylną szybę, jak by miał prostatę
Jakoś w weekend postanowiłem znaleźć jego bolączkę, przejrzałem przewody w tylnej klapie, przeczyściłem dysze w wycieraczce ale nic nie dało.
Więc postanowiłem dostać się do silnika... męczyłem się długo i strasznie aby dostać się do niego, ale w końcu się udało.
Wyciągnąłem pompkę, otworzyłem, patrze... magnesy w silniku się zapadły i tarły. Po za tym silnik nie był oryginalny tylko jakiś inny wmontowany, z innego modelu, takie coś:
Teraz jeżdżę bez silnika (stary się jeszcze przydał... jako zatyczka ) i tak rozglądam się za pompkami.
Prosił bym abyście może jak ktoś wie napisali czy owe pompki się nadadzą (głównie chyba rozchodzi się tylko o to aby w otwór w zbiorniku się zmieściła).
Znacie może średnice jaką powinna mieć ? Tzn to wejście które wciska się w zbiornik. Bo popatrzyłem na różnego rodzaju i np. wygląda jak jak by pasowała np. z TICO/MATIZ:
Czy z jakiego Lanosa, tylko nie mam pewności co do tej rozmiarówki wejścia właśnie.
Wiem że od forda pasuje, ale one mają 2 wyjście i jedno trzeba zalepiać, wolał bym z jednym wyjściem
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 23:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum