Wysłany: Sob Gru 05, 2009 17:05 [R45 1.4 LPG 00r ] szarpanie przy puszczaniu gazu
Mam problem tego typu że gdy puszcze gaz to szarpnie na każdym biegu.I na gazie i na benzynie też tak się robi.Wolne obroty też falują,jak hamuje do zatrzymania to obroty wzrosną i spadną a potem się stabilizują.proszę o jakieś rad?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 17:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
taka ich uroda .
Zrestartuj przepustnice (5 razy wciśni gaz na załączonej w II położeniu stacyjce )
przeczysc moze równiez ja wczesniej i krokowca również .
Szarpanie ja również mam ...ale bardziej odczuwalne na gazie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
A jak sprawdzić czy silnik krokowy dobrze działa?podobno można włączyć klime i jak obroty wzrosną to dobry jest.ALE nie wiem czy to dobry sposób?sa jakieś jeszcze
Tak zwiedzam to forum i może moja uwaga komuś pomoże : gdy kupiłam swojego Roverka to jadąc na 2 biegu (i na 3 chyba też) po całkowitym puszczeniu gazu szarpało nim. Od czasu wymiany rozrządu (pasek, pompa i napinacz) i bardzo dokładnym ustawieniu wszystkich znaków - problem już nie występuje. Może pasek był już naciągnięty (59 tyś km). Żadnych innych oznak nieprawidłowej pracy nie było.
Mam tylko benzynkę bez LPG.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum