akumulator pewnie padł, przewodów masz kilka rodzajów ampery dostosowane pod silniki, zawsze na odwrocie pisze pod jakie motory i jakie ampery. koszt 40 zł. bodajże.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 15:23
Wszystkie,sprzedawane w nawet najlepszych sklepach są do bani.Jako kierowca zawodowy testowałem już kilka rodzajów.Najpewniejsze są spawalnicze OS-y,czyli kable spawalnicze i to nie 16,ale co najmniej 25.Nie jest to tanie,ale skuteczne.Inna sprawa to dla amatora zakucie końcówek-razem z kleszczami (4 szt.) masowymi to już niezły koszt.Jeżeli ma się w domu inwertorową spawarkę,to można zaoszczędzić.Przerabiałem temat i naprawdę się opłaca,bo mój zestaw ratuje(na jakiś czas)kieszeń kolejnego sąsiada.Facetowi pada aku,więc moje kable wozi w kufrze już kilkanaście dni.
Najpewniejsze są spawalnicze OS-y,czyli kable spawalnicze i to nie 16,ale co najmniej 25.Nie jest to tanie,ale skuteczne.Inna sprawa to dla amatora zakucie końcówek-razem z kleszczami (4 szt.) masowymi to już niezły koszt.
Popieram Posiadam własnoróbkę 25 lub 35 mm2 i na takich kablach można odpalić auto ... zakup w markecie to nieporozumienie
Popieram Posiadam własnoróbkę 25 lub 35 mm2 i na takich kablach można odpalić auto ... zakup w markecie to nieporozumienie
Zgadzam sie. Ja mam grube (600A) ze sklepu z częściami i sam musiałem oprawić końcówki gdyż to co było fabrycznie to woła o pomstę i nadaje się do odpalania Matiza.
miesiac temu wymienilem akumulator, wczoraj auto nie odpalilo, nawet nie krecil silnik, przekrecajac klucz w stacyjce dopiero za 4 razem zalapal jakos, przejechalem sie wszystko ok ale chcac zgasic silnik przekrecam kluczyc a tu silnik nie chce gasnac tylko sie dlawi slychac bylo jak rozrusznik sie wlancza i odpala silnik, gasnie i sam sie odpala i tak 4 razy gasl i odpalal az wkoncu zgasl, czy to moze problem ze stacyjka? czy tylko rozrusznik trzeba zregenerowac? pompa wysokiego cisnienia byla niby zmieniona przez poprzedniego wlasciciela.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum